Arterego cikkei

Az Arterego egészséges életmóddal kapcsolatos közleményei, sajtóanyagai, szakértők által készített összeállításai.

Hogyan függ össze a szemprobléma az alvászavarral?
2022.09.30. 12:05
Aludni jó. Gyakran mondogatjuk is, hogy az alvás az egyik legjobb dolog a világon. De igazából nem csupán, hogy az egyik legjobb dolog, hanem az életfontosságú funkcióink egyike is. Mert mi történne velünk, ha teljes alvásmegvonásban lenne részünk?
Miért annyira fontos a pihentető alvás?
2022.09.29. 22:10
A szakemberek és kutatók gyakran tapasztalják, hogy az emberek nem mindig tartják elég fontosnak egészségük és személyes jóllétük szempontjából a kielégítő alvást, így sokszor ez az, amit hajlamosak elhanyagolni. Miért annyira fontos a pihentető alvás?
Ördögi kör: túlsúly és alvászavar
2022.09.14. 07:30
Vannak dolgok, melyekre nem is gondolunk, vagy legalábbis hajlamosak vagyunk szőnyeg alá seperni a problémát. Ami nem szerencsés, hiszen az egészségünkről van szó, ráadásul minden mindennel összefügg. Gondolnánk például, hogy a túlsúly és az alvászavar is szoros kölcsönhatásban van egymással?
Ne vezessünk kezeletlen alvászavarral!
2022.09.02. 21:15
A kialvatlanság számos forrásból eredhet. Nem kell ehhez hosszantartó buli, éjszakába nyúló munka, elég, ha alvás közben többször felriad az illető, sosem lesz kipihent igazán. Aki pedig alvási apnoéval küzd, annak ez a helyzet ugyancsak ismerős lehet. Miért fontos az alvási apnoe felismerése?
Mit tehetünk a hozzátartozónkért, ha IPF beteg?
2022.08.19. 14:35
A család és a hozzátartozók sokat segíthetnek abban, hogy az IPF betegség miatt megváltozott életminőség és a mindennapi tennivalók fizikai és lelki terhe minél kevésbé háruljon a betegre. Hogyan?
Ne hagyjuk, hogy válóok legyen az alvászavarból!
2022.07.31. 21:35
A horkolás párkapcsolatra gyakorolt hatása nemcsak viccek témája, hanem egy komoly gond, amellyel szembe kell nézni. Mit tegyünk, hogy ne menjen a kapcsolat rovására a horkolás?
Mi kell az egészséghez?
2022.07.26. 16:05
Az egészség titka nem más, mint szervezetünk külső-belső egyensúlya. Hogyan őrizzük ezt meg?
Milyen vitaminokat válasszunk, ha diétázzunk?
2022.07.10. 08:05
Egy jó diéta kiegyensúlyozott, hiszen jobban odafigyelünk a megfelelő fehérjebevitelre, fogyasztunk elegendő mennyiségű zöldséget, így vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz is jutunk. Ugyanakkor természetesen szükségünk lehet étrendkiegészítőre, de ezt kellő körültekintéssel érdemes kiválasztani.
Szedjünk-e étrend-kiegészítőt, ha diétázunk?
2022.07.08. 10:50
Ha valaki diétázni kezd, a környezete mindig hajlamos némi gyanakvással szemlélni. Rögtön arra gondolnak, hogy egy diéta nem teszi lehetővé, hogy minden szükséges tápanyag bekerüljön a szervezetünkbe. Szedjünk vagy ne szedjünk étrend-kiegészítőt, ha diétázunk?
Mikor beszélhetünk alvajárásról?
2022.07.03. 20:15
Hőségriadó van, itt vannak a kánikulai éjszakák, amikor sokszor aludni sem tudunk a rekkenő melegtől. Felkelünk, mert megszomjaztunk, hálóruhát váltunk, kinyitjuk az ablakot, elhúzzuk a függönyt, aztán mégis inkább vissza, mert a hold fényét is zavarónak érezzük. A járkálással töltött éjszakák persze kellemetlenek, de azért ez mégsem alvajárás. Mit is nevezünk annak?