Mi az a DASH diéta?
2023.12.05. 14:35
A DASH diéta a „Dietary Approaches to Stop Hypertension” rövidítése. Általában a gyümölcsök, zöldségek, zsírszegény vagy zsírmentes tejtermékek, diófélék, magvak, lencse, bab és teljes kiőrlésű gabonák magas bevitelére helyezi a hangsúlyt. Korlátozza a vörös és feldolgozott húsok, édességek, szóda és só fogyasztását.
A szülés utáni depresszió
2023.11.23. 14:35
A szülés utáni depresszió a major depressziós rendellenesség, más néven klinikai depresszió egyik altípusa, amely a szülés utáni időszakban jelentkezik, 9 nő közül csaknem egyet érint.
A lenmagolaj használatának előnyei
2023.11.15. 14:35
A lenmagolaj őrölt és préselt lenmagból készül, amelyet hagyományosan hashajtóként és sebgyógyításra használnak. A lenmagolaj számos olyan hatóanyagot tartalmaz, amelyekről úgy gondolják, hogy jótékony hatásúak, többek között alfa-linolénsav, linolsav, olajsav és rost.
Fejtetű – Kiket érint és mit tehetünk?
2023.11.08. 14:35
A fejtetvek apró, csúszómászó rovarok, amelyek a fejbőrön szaporodnak el. A leggyakoribb tünet a viszketés, különösen a fej és a nyak hátsó részén, valamint a fül közelében. Mit tehetünk, hogy minél előbb megszabaduljunk tőlük?
Hogyan lehet megelőzni a gyomorinfluenzát?
2023.11.01. 14:35
A gyomorinfluenza, más néven norovírus fertőzés egy fertőző betegség, amely életkortól függetlenül bármikor jelentkezhet. A fertőző betegség gyakran olyan területeken üti fel a fejét, ahol az emberek hosszú ideig szoros kapcsolatban vannak egymással, például tengerjáró hajókon vagy börtönökben.
Hogyan állítsuk meg az orrvérzést?
2023.10.25. 14:35
Az orrvérzés kellemetlen lehet, de a legtöbb esetben könnyű megállítani, és csak ritkán jelez nagyobb problémát. Hogyan lehet azonnal elállítani biztonságosan?
Mit kell tudni a higanymérgezésről?
2023.10.18. 14:35
A higany egy nehézfém, amely a természetben, de kis dózisban számos háztartási termékben is megtalálható. Higanymérgezés akkor fordulhat elő, ha valaki túl sok higannyal érintkezik vagy esetleg fogyaszt.
Égési hólyagok: mit tegyünk és mit ne?
2023.10.11. 14:35
Égési hólyagnak a bőr alatti átlátszó buborékot nevezzük, ami általában váladékkal van tele, amely egyfajta védőréteg az égett területen. Az égési hólyagok különböznek a kiütésektől, általában hőforrásból, vegyszerekből, fagyásból vagy napégésből eredő másodfokú égési sérüléseknél fordulnak elő.
Miért kell figyelni a kékfény szűrésére?
2023.10.04. 14:35
A kékfény egy speciális fényfajta rövid hullámhosszúsággal, melyet természetes forrásán kívül a számítógép képernyője, a mobileszközök, a síkképernyős televízió és egyéb képernyővel rendelkező eszköz bocsát ki. A kékfény okozta károk csökkentése érdekében érdemes lehet kékfényű szemüvegeket és lencséket használni, melyek segíthetnek korlátozni a szemet naponta érő kékfény mennyiségét.
Hogyan lehet megszabadulni az éjszakai fogfájástól?
2023.09.27. 14:35
Az éjszakai fogfájás nagyon megnehezítheti az elalvást vagy az éjszakai pihenést. A fájdalom enyhítésére vagy csökkentésére szolgáló módszerek a fájdalomcsillapító gyógyszerektől a szegfűszeg rágásáig vagy egy extra párna használatáig is terjedhetnek. Nézzük, melyek a leghatékonyabb módszerek.