Hogyan készüljünk egy kirándulásra?

Hogyan készüljünk egy kirándulásra?

Hogyan készüljünk egy kirándulásra?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.04.21.
Szerző: Arterego egészséges életmód
Végre tavasz, ezért nincs más hátra, mint eltervezni, hogy hová, merre indulunk a következő hetekben kirándulni. Hogyan készüljünk egy kirándulásra?

Merre is induljunk?

Először a legpraktikusabb a saját lakóhelyünk körül keresgélni. Általában a legtöbb város közelében található valamilyen kiserdő, rét, amerre érdemes indulni. Budapestieknek a Budai-hegység gazdag választékot kínál, de szerencsére nagyon sok egyéb lehetőség is van, akár a fővárostól nem messze. Arborétumok, vadasparkok, lombkorona-sétányok, tanösvények, erdei játszóterek egész sorát találhatjuk, ahová érdemes ellátogatni. Készíthetünk egy tervet is a szezonra, és akkor nem ötletszerűen kell elindulni, hanem meglesznek az információk, hogy mennyi idő a kiválasztott célpontig eljutni, mivel érdemes közlekedni, milyen költségekre lehet számítani, van-e belépőjegy, nyitvatartási idő, szabad-e esetleg kutyát vinni és hasonlók.

Mit vigyünk magunkkal?

Szükségünk lesz kényelmes öltözékre, sportcipőre, ha csak sétálni akarunk, akkor nem kell túrabakancs, de persze feketeöves kirándulók azzal is készülhetnek. Egy praktikus hátizsák mindenképpen elengedhetetlen, hiszen el kell, hogy férjenek benne az irataink, papír zsebkendő, nedves törlőkendő, esetleg egy fényképezőgép, ha a mobilunkkal nem érnénk be. És persze mindenképpen kell valami harapni, vagy éppen innivaló.

Csomagoljunk egészséges falatokat!

Az egészséges séta megkívánja az egészséges falatokat is, így szerencsésebb, ha nem chipset vagy nápolyit csomagolunk uzsonnára. Csokit amúgy se vigyünk, hiszen most már jó esetben erős napfénynek is lehet kitéve a pakkunk. Készíthetünk klasszikus szendvicseket is, leginkább toastkenyérből, háromszög alakúra félbevágva, így könnyebb megenni, vagy akár kis adagokat is elmajszolni. Kerülhet bele valamilyen egészséges zöldségkence, mozzarella sajt, sovány felvágott, és persze zöldség. Ugyancsak jó ötlet tortillalapokból szendvicstekercset készíteni, ezt is kedvünkre megpakolhatjuk egészséges tartalommal. Kockára vágott gyümölcsöt is vihetünk magunkkal kis dobozban, de leginkább csak, ha biztos elfogy, a már említett napsugárzás a gyümölcsöket sem hagyja hidegen.

Bővebben
Kapcsolódó témák
Arterego Szerző: Arterego egészséges életmód Megjelenés dátuma: 2023.04.21.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Vörös fényterápia: Íme, a szakértő véleménye
A vörös fényterápia jelenleg nagy divat, és sokan hirdetik bőrre gyakorolt előnyeit – de a szakértők szerint fontos, hogy csak jóváhagyott eszközöket használjunk a kívánt hatás eléréséhez.
Gyógyszer-vagy étrendkiegészítő: mire figyeljünk?
Nagyon sokan gondolják, hogy az étrendkiegészítők, főleg a növényi összetevőt tartalmazók mivel természetesek, így nem okozhatnak semmilyen mellékhatást. Sokszor hangzik el a patikába betérők...
Mit jelent az öngondoskodás?
Az öngondoskodás sokak szerint felesleges, vagy csak megfeledkeznek róla. Valójában a szerepük kulcsfontosságú, hiszen ezek a tevékenységek nagyon fontosak a testi és lelki egészség megóvása...
10 otthoni módszer a korpa ellen
A korpát, vagyis a viszkető, fehér darabokat a fejbőrön mindenki ismeri, sokszor okozhat kellemetlenséget. A világ lakosságának közel 50%-a életében legalább egyszer megtapasztalja.