Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.03.07.
Szerző: Arterego egészséges életmód
Beköszöntött a március és új reményekkel tölt el bennünket. Azokat mindenképpen, akik az elmúlt hetek, hónapok alatt több körben küzdöttek meg különféle légúti megbetegedések nyűgjeivel. Hogyan erősítsük immunrendszerünket?

Az előző 2 telet a pandémia jórészt maszkban töltöttük, így a vírusok sem tudták szokásos vitustáncukat járni és térdre kényszeríteni az egész családot. Nem véletlenül nem szóltak tavaly és tavalyelőtt a hírek az évi rendes influenzajárványról, de idén, a rendes kerékvágásba visszatérve elég sok családban bukkantak fel a vírusok, pláne némelyek közös mutációi is.

De most itt a tavasz, ébredezik a természet, és vele együtt mi is szeretnénk a téli hangulattól és az esetleges levertségtől, fáradtságtól, betegségek maradványaitól megszabadulni. Mi a teendő?

Gyors immunturbóra fel!

Első és legfontosabb tipp, törekedjünk minél több időt a szabad levegőn tölteni!

Mozduljunk meg!

A mozgás persze nem csupán a szabadban ér aranyat, itt az idő, hogy némi sportra is rászánjuk magunkat.

Töltsük fel a vitaminraktárakat!

Amúgy is hamarosan lekerülnek a télikabátok és a nagy pulóverek, tehát itt az idő kicsit jobban odafigyelni az étkezésünkre. Remek alkalom, hogy bevezessük, hogy a szokásosnál is több zöldséget, gyümölcsöt fogyasszunk. Együnk bátran színeket!

Igyunk smoothie-t!

A legjobb módja, hogy egyszerre többféle vitamint és rostot is bejuttassunk a szervezetbe, az az, ha elkortyolgatunk egy finom smoothie-t. Ez az a varázsital, amelyet még a zöldséget, gyümölcsöt kevéssé kedvelők, vagy éppen a kicsit válogatós gyermekek is örömmel fogyasztanak.

A tavasz már itt van, és nagyon számít ránk, lendüljünk mielőbb jó formába mi is!

Bővebben
Kapcsolódó témák
Arterego Szerző: Arterego egészséges életmód Megjelenés dátuma: 2023.03.07.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Vörös fényterápia: Íme, a szakértő véleménye
A vörös fényterápia jelenleg nagy divat, és sokan hirdetik bőrre gyakorolt előnyeit – de a szakértők szerint fontos, hogy csak jóváhagyott eszközöket használjunk a kívánt hatás eléréséhez.
Gyógyszer-vagy étrendkiegészítő: mire figyeljünk?
Nagyon sokan gondolják, hogy az étrendkiegészítők, főleg a növényi összetevőt tartalmazók mivel természetesek, így nem okozhatnak semmilyen mellékhatást. Sokszor hangzik el a patikába betérők...
Mit jelent az öngondoskodás?
Az öngondoskodás sokak szerint felesleges, vagy csak megfeledkeznek róla. Valójában a szerepük kulcsfontosságú, hiszen ezek a tevékenységek nagyon fontosak a testi és lelki egészség megóvása...
10 otthoni módszer a korpa ellen
A korpát, vagyis a viszkető, fehér darabokat a fejbőrön mindenki ismeri, sokszor okozhat kellemetlenséget. A világ lakosságának közel 50%-a életében legalább egyszer megtapasztalja.