Mire figyeljünk, ha piknikezni indulunk?

Mire figyeljünk, ha piknikezni indulunk?

Mire figyeljünk, ha piknikezni indulunk?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2021.05.24.
Szerző: doktorGO
A kirándulásokkal összekötött piknikezések tervezésekor érdemes azzal számolni, hogy a langyos, meleg hőmérséklet kedvez a baktériumok szaporodásának, éppen ezért körültekintést igényel az ételek előkészítése.

Mire figyeljünk, ha piknikezni indulunk?

  • A gyorsan romló élelmiszereket (ételt, italt) minden esetben hűteni kell.
  • A készételeket a főzés/sütést követő két órán belül fogyasszuk el, tároljuk melegen a fogyasztásig.
  • A forró ételeket csak akkor csomagoljuk be, ha rövid időn belül elfogyasztjuk.
  • 24-48 órán túl tárolt ételeket még hűtött állapotban se vigyünk kirándulásra.
  • Kiránduláshoz válasszunk inkább hűtést nem igénylő élelmiszereket (pl. keksz, konzerv, müzliszelet, stb.)
  • Az élelmiszerboltokban szeletelt felvágottakat ne tároljuk 24 órán túl, és kiránduláshoz minden esetben használjunk hűtőtáskát, ha
  • Kirándulásnál a szendvicsekhez válasszunk inkább szárazkolbászt vagy téliszalámit, mintsem élelmiszerboltokban szeletelt felvágottakat. Ha mégis az utóbbi mellett döntünk, ne tároljuk 24 órán túl azokat.
  • A szendvicsek tárolására használjunk hűtőszatyrot vagy hűtőtáskát.
  • Figyeljünk arra, hogy még piknikezés közben se fogyasszunk mosatlan gyümölcsöt vagy zöldséget.
  • A tárolás során ügyeljünk az ételek védelmére: ne helyezzünk egymás mellé nyers és kész ételeket.
  • A piknikezés során is fokozottan figyeljünk a higiéniára: alapos kézmosás után, tiszta eszközöket és szennyeződésmentes termékeket fogyasszunk.
doktorGO Szerző: doktorGO Megjelenés dátuma: 2021.05.24.
Kérjük, értékeld a cikket!
Mit írtak mások a étrend témában?
Hasznos lehet
Az arcon megjelenő pattanások kialakulásának oka, hogy a bőr felszínén található faggyúmirigyek fokozott aktivitással rendelkeznek. Milyen megjelenési formái lehetnek és mi okozza őket? ...
Teknősbéka nyaknak vagy sms-nyaknak is nevezik azt a fajta előretolt fejtartást, amely idővel nem csak esztétikai problémákhoz, de fájdalomhoz és akár porckorongsérvhez is vezethet.
A palliatív ellátás célja az életminőség javítás és a fájdalomcsökkentés a súlyos, nagy fájdalmakkal járó esetekben. Mikor és kiknek ajánlott a palliatív ellátás?
Az élelmiszerek okozta megbetegedések legtöbbször a háztartásokban fordulnak elő, melyeket egy kis odafigyeléssel meg tudnánk előzni. Mire figyeljünk a maradékok tárolásakor?