doktorGO cikkei

A doktorGO szakértői azért dolgoznak, hogy a laikusok számára gyors és hiteles információt nyújtsanak egészségmegőrzéssel, betegségekkel, illetve azok megelőzésével kapcsolatban.

Miért lehet fontos a klorid vérvizsgálat?
2024.02.21. 14:35
A vér kloridszintjének mérésére klorid vérvizsgálatot vagy szérum-klorid tesztet végeznek. A klorid támogatja a testnedvek egyensúlyát a sejtekben és a sejteken kívül. Hozzájárul a megfelelő vérmennyiséghez, vérnyomáshoz és pH egyensúlyhoz.
Rossz ötlet közvetlenül étkezés után aludni menni?
2024.02.14. 14:35
Sokan nassolnak vacsora és lefekvés között, leggyakrabban fagylaltot, sütiket, chipset, pattogatott kukoricát fogyasztunk. A teli gyomorral vagy közvetlenül egy nehéz étkezést követő ágyba kerülés ronthatja az alvás minőségét és egészségi állapotának sem tesz jót.
Migrén vs. krónikus migrén: mi a különbség?
2024.02.07. 14:35
Tapasztalt már valaha migrénes fejfájást? A tünetek gyakoriságától függően van különbség az epizodikus és krónikus migrén között. Melyek ezek és mit tehet ellene?
Influenza - tippek a gyorsabb gyógyuláshoz
2024.01.31. 14:35
Az influenza gyors leküzdésének legjobb módja a pihenés és a hidratáltság. Van azonban néhány további tanács, amely szintén segítségére lehet. Ha azonban pár nap alatt nem javulnak a tünetek, érdemes orvoshoz is fordulni.
6 tipp, hogyan tartsa tisztán otthonát télen
2024.01.24. 14:35
A téli időszak több beltéri tevékenységgel és a szárazabb levegővel járhat. Hogyan tartsa távol a baktériumokat ebben az időszakban? Tippjeink segíthetnek.
3 ok, amiért érdemes több gombát fogyasztani szívünk egészségéért
2024.01.17. 14:35
A szívbetegségek kockázati tényezői közül néhányat mi is tudunk befolyásolni. Életmódunkkal, például megfelelő étkezéssel és elegendő mozgással csökkenthetjük a szívbetegségek kialakulását.
Férfi depresszió – Milyen jelei vannak?
2024.01.11. 14:35
A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) adatai szerint a nők nagyobb arányban szenvednek depresszióban, mint a férfiak. Ennek oka lehet a társadalmi és biológiai tényezők keveredése, amelyek megnehezítik a férfiak depressziójának észlelését és diagnosztizálását. Kulturális nyomást is érezhetnek, hogy „férfiasan” viselkedjenek, így inkább elrejtik érzelmeiket.
Alkoholos demencia
2024.01.04. 14:35
A krónikus alkoholfogyasztás memória- és viselkedésbeli változásokat okozhat, amelyeket gyakran alkoholos demenciának neveznek. Az alkoholos demenciának számos tényezője és típusa van, beleértve a májelégtelenséget és az alkohollal összefüggő alultápláltságot.
Pikkelysömör esetén kerülendő élelmiszerek
2023.12.28. 14:35
A pikkelysömör megjelenését étrend és egyéb életmódbeli tényezők válthatják ki. Szerencsére csökkentheti a fellángolásokat és a pikkelysömör tüneteit, ha módosítja az étrendjét, és elkerül bizonyos ételeket.
Miért érzem magam szomorúnak karácsonykor?
2023.12.23. 14:50
A karácsony az ünnepi vidámság ideje, de valakinél éppen az ellenkezője valósul meg. A rövid távú lelki szorongást okozó karácsonyi depresszió sok embert megvisel az ünnepek alatt. Az ünnepi időszak gyakran megnövekedett pénzügyi nyomással, szociális szorongással és magánnyal jár – mindezek olyan tényezők, amelyek magasabb szintű stresszhez és boldogtalansághoz vezethetnek.