doktorGO cikkei

A doktorGO szakértői azért dolgoznak, hogy a laikusok számára gyors és hiteles információt nyújtsanak egészségmegőrzéssel, betegségekkel, illetve azok megelőzésével kapcsolatban.

Elsősegélynyújtó készlet: Mi szerepeljen benne?
2024.07.18. 14:35
Az elsősegély-készletek elengedhetetlenek, hogy kéznél legyenek. A megfelelő felkészülés lehetővé teszi a fertőzések megelőzését, az olyan kisebb sérülések kezelését, mint a horzsolás és a rovarcsípés, és allergiás reakció esetén is, amíg a mentő megérkezik.
Bürökmérgezés: mit kell tudni?
2024.07.11. 14:35
A bürök (Conium maculatum) egy rendkívül mérgező növény, amely potenciálisan halálos mérgezést okozhat, ha megérinti vagy lenyeli. Európában és Észak-Afrikában őshonos, a sárgarépa családjába tartozó növény ma az Egyesült Államokban és az Antarktisz kivételével minden kontinensen megtalálható.
Miért érdemes lábujj jógázni?
2024.07.04. 14:35
A láb az alap, miközben sétál, fut, ugrál, és mindennapi tevékenységeit végzi. Tekintettel a rájuk nehezedő nyomásra nem szokatlan, hogy a lábak elnehezednek, mely során fájdalmat is észlelhet. Ha nem nyújtja és nem erősíti rendszeresen a lábait, hajlamosabb lehet a sérülésekre is.
Mit tesz a harag a testtel?
2024.06.27. 14:35
A harag pillanatnyilag felforrósíthatja a testet, illetve az egészségre is kihathat. De hogyan? És mit tehetünk ellene?
Mi az a kardiogén demencia?
2024.06.19. 14:35
Míg a demenciát általában agyi betegségnek tekintik, egy tanulmány kimutatta, hogy a szívbetegség növelheti a kognitív problémák kialakulásának kockázatát. A kutatók szerint a klinikai vizsgálatok egyre szélesebb körben dokumentálják ezt a típusú betegséget. Ha nem kezelik, a kardiogén demencia negatívan befolyásolhatja az életminőséget, ezért nagyon fontos a korai felismerés és kezelés.
Ultra-feldolgozott reggeli ételek - Hogyan döntse el, melyiket kerülje el?
2024.06.12. 14:35
Egy tanulmány az ultra-feldolgozott élelmiszereket, köztük bizonyos alapvető reggeli alapanyagokat a korai halálozás nagyobb kockázatával hozta összefüggésbe. A fagyasztott gofri, a joghurt és a gabonapelyhek ebbe a kategóriába tartoznak, ezért érdemes ezeket elhagyni a reggeli rutinból?
Állandó orrfolyás? Lehet, hogy nem allergia
2024.06.05. 14:35
Ahogy a téli betegségekről a tavaszi, nyári allergiákra térünk át, az orrfolyás örökösnek tűnhet. Ha úgy találja, hogy az allergiás gyógyszerek nem segítenek a csepegésben, itt az ideje fontolóra venni, hogy más állapotot tapasztal-e.
Valódi a férfi menopauza?
2024.05.29. 14:35
A női menopauza a női reproduktív ciklus végét jelzi. A férfiak azonban számos tünetet és változást tapasztalnak az öregedés során, amit egyesek a menopauza hatásaihoz hasonlítanak. Tényleg létezik menopauza a férfiaknál is?
Vörös fényterápia: Íme, a szakértő véleménye
2024.05.23. 14:25
A vörös fényterápia jelenleg nagy divat, és sokan hirdetik bőrre gyakorolt előnyeit – de a szakértők szerint fontos, hogy csak jóváhagyott eszközöket használjunk a kívánt hatás eléréséhez.
Mi az a jeges fürdő?
2024.05.15. 14:50
A közösségi médiában egyre felkapottabb trend az egészségmegőrzés és fogyás céljából vett jeges fürdő. Valóban érdemes kipróbálni?