Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége cikkei
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének célja, hogy hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb tudományos kutatási eredményekről.
2022.09.27. 15:25
A gyermekek, serdülők jellemzően 5-8 órát töltenek az iskolában, majd sokan mennek tovább különórákra, edzésekre és csak későn érnek haza. Hogyan csomagoljunk ilyenkor a gyerekeknek?
2022.09.09. 10:55
Az éhség mellett az ember másik nélkülözhetetlen ösztöne a szomjúság érzése. De vajon milyen tényezők befolyásolják azt, hogy mennyi folyadékra van szükségünk?
2022.09.03. 08:55
Milyen tápanyagokat tartalmaz a méz? Milyen előnyei vannak a rendszeres mézfogyasztásnak? Mennyi mézet fogyasszunk? Mikor és kiknek nem javasolt mézet fogyasztani? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a mézről. .
2022.08.31. 19:10
Sokakban felmerülhet a kérdés, hogyan lehet ésszerűsíteni a húsok, húsipari termékek fogyasztását, illetve hogyan fér bele napi 5 adag zöldség-gyümölcs az étrendünkbe. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége néhány tippel segíti a gyakorlati megvalósítást.
2022.08.30. 11:50
Szoptatáskor az anyatermészet mind a táplálék mennyiségét, mind összetételét a legoptimálisabban alakítja a csecsemő igényeihez. Nézzük, hol romlanak el a dolgok, és melyek azok az anomáliák, amelyek gyermekeink táplálkozásában leginkább jelen vannak.
2022.08.29. 07:30
Hazánkban a 19-64 év közötti felnőtt lakosság 60 százalékánál a vér koleszterinkoncentrációja meghaladja a normál értéket, ennek is következménye, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések a vezető halálokok közé tartoznak – figyelmeztet a MDOSZ. Mire figyeljünk az étrendünk összeállításánál, hogy ezt elkerüljük?
2022.08.17. 19:45
Miért fontos a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás? Milyen egészségügyi hatásai lehetnek az elégtelen folyadékbevitelnek? Lehet-e veszélyes a dehidratált állapot?
2022.08.15. 11:40
A leves az egyik legalapvetőbb és legismertebb része étkezésünknek. Készülhet többek között zöldségből és gyümölcsből; hús, valamint egyéb alapanyagok felhasználásával. Fogyasztható hidegen és melegen, de akár önálló, tartalmas főfogásként is. Mire figyeljünk a leves készítése közben?
2022.08.10. 12:15
Az élelmiszerek címkéje rengeteg értékes információval szolgál, és hasznos társunk lehet az egészséges táplálkozás felé vezető úton. De vajon mit jelentenek az egyes jelölések?
2022.08.09. 07:30
Mindkettő igaz. Sokszor a vízre csak a folyadék formájában elfogyasztott italként gondolunk, holott a vízfelvételre vonatkozó referenciaértékek magukban foglalják az vízből, különböző italokból, valamint az ételek nedvességtartalmából származó vízmennyiséget is.