Hogyan óvjuk egészségünket szív- és veseelégtelenség fennállása esetén?

Hogyan óvjuk egészségünket szív- és veseelégtelenség fennállása esetén?

Hogyan óvjuk egészségünket szív- és veseelégtelenség fennállása esetén?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.04.22.
Szerző: Well PR egészséges életmód
A szívelégtelenség gyakran jár együtt veseproblémákkal is. Ez sajnos nagymértékben ronthatja a betegek hossztávú kilátásait. Mit tehetünk az egészségünkért?
Bővebben
Erről olvashatsz a cikkben

A szívünk és vesénk szoros kapcsolatban vannak egymással, és mindkettőre igaz, hogy csak akkor képes egészségesen működni, ha a másik szerv is egészséges és el tudja látni alapfeladatait. Azoknál a betegeknél, akik szívelégtelenséggel kerültek kórházba, és a veseműködése is károsodott, 1,5-szer nagyobb a kockázata annak, hogy halálos kimenetelű lesz a betegségük azokhoz képest, mint akiknek nem érintett a veseműködése. Ha a veseproblémák tovább súlyosbodnak, ez az esély akár háromszorosra nőhet.

Mit tehetünk az egészségünkért?

Az egészséges életmód nemcsak a két betegség megelőzésében segíthet, de a kezelés hatásosságát is javíthatja:

  • Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet a rendszeres testmozgás, a rost- és vitamindús, zöldségekben, gyümölcsökben gazdag étkezés és a kellő mértékű folyadékfogyasztás fontosságára. Tovább javíthatjuk esélyeinket, ha felhagyunk a dohányzással, ritkán és akkor is mértékkel fogyasztunk alkoholt.
  • Kezeltessük egyéb krónikus betegségeinket, például a magas vérnyomást, vagy a cukorbetegséget. 
  • Fontos, hogy a vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókat elővigyázattal kezeljük, mert túlzott használatuk gondokat okozhat.
  • Rendszeres szűrővizsgálatokra is fontos járni, mert segítségükkel időben észrevehetjük, ha bárhol probléma lép fel szervezetünkben.
  • Probléma esetén mindenképpen konzultáljunk kezelőorvosunkkal, hogy egy hatékony és biztonságos, személyre szabott kezelési tervet építsen fel nekünk!
Bővebben
Kapcsolódó témák
Well PR Szerző: Well PR egészséges életmód Megjelenés dátuma: 2023.04.22.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
3 ok, amiért érdemes több gombát fogyasztani szívünk egészségéért
A szívbetegségek kockázati tényezői közül néhányat mi is tudunk befolyásolni. Életmódunkkal, például megfelelő étkezéssel és elegendő mozgással csökkenthetjük a szívbetegségek kialakulását.
Mit tehetünk memóriaromlás esetén?
Meg lehet-e előzni a memóriaromlást? Mi okozhatja ezt az állapotot? Hogyan könnyítsük meg a mindennapjainkat memóriazavar esetén? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a...
Terhességi diabétesz
Hogyan ismerjük fel? Miért fontos a kezelése? Gyógyítható-e a terhességi diabétesz?
Szemviszketés
Ha van érzés, amit nehéz enyhíteni, az a viszkető szem. Az alábbiakban ennek 6 leggyakoribb kiváltó okát gyűjtöttük össze a Tipton Eyeworks szakértőjének segítségével.