Well PR cikkei

A WELL PR egészséggel, betegséggel, életmóddal kapcsolatos közleményei, szakértők által készített anyagai.

Hogyan előzhetjük meg a daganatos betegségek kialakulását?
2023.02.04. 21:55
A szív- és érrendszeri megbetegedések után a daganatos megbetegedések a második leggyakoribb halálokok.
Okozhatja-e családi hajlam a stroke-ot?
2023.02.04. 12:05
Akiknek családjában korábban már előfordult stroke eset, azokban felmerülhet a gondolat, vajon ez automatikusan azt jelenti-e, hogy náluk is nagyobb eséllyel alakulhat ki a betegség. Ugyanígy vannak ezzel azok is, akik saját maguk estek át szélütésen: őket az a kérdés foglalkoztatja, hogy az ő gyerekeik esetleg nagyobb veszélyben vannak-e. Örökölhető-e a stroke?
Miért segít a rendszeres testmozgás a diabétesz kezelésénél?
2023.02.01. 06:55
A rendszeres testmozgás jótékony hatásai már senki számára nem ismeretlenek, mégis, olykor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az egészséges életmód, azaz a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás, valamint a fizikai aktivitás az általános egészségünk talán legmeghatározóbb alappillérei.
Hogyan kezdjünk el mozogni szívproblémák esetén?
2023.01.25. 18:45
A fizikai aktivitás alapvető fontosságú egészségünk fenntartásához, hiszen rendszeres testmozgással számos szervi betegség kialakulása megelőzhető, kezelhető. De hogyan fogjon bele a mozgásba az, akinek valamilyen szívbetegsége volt, vagy van?
Milyen szexuális problémákat okozhat a stroke?
2023.01.17. 20:45
A rehabilitációs központokban az ismertebb zavarokra sok figyelmet és energiát fordítanak, mindre megvan a megfelelő terápia, azonban van egy terület, amelyről nem sok szó esik, pedig az esetek többségében nagyon is érintett: ez az intim együttlét a párkapcsolatban. Milyen szexuális problémákat okozhat a stroke?
Hogyan táplálkozzunk szívproblémák esetén?
2023.01.13. 14:50
A pitvarfibrilláció kezelésére és szövődményeinek megelőzésére számos megoldás létezik: terápiás készítmények, műtéti eavatkozások, de a szívbarát diéta is segíthet csökkenteni a pitvarfibrilláció kialakulásának kockázatát, betegség esetén pedig enyhíteni a tüneteket.
Miért előnyös a mediterrán diéta?
2023.01.12. 07:55
Egészséges életmód kialakításával és fenntartásával rengeteg szezonális és krónikus megbetegedés, köztük például a cukorbetegség kialakulásának kockázata is jelentősen csökkenthető lenne. Hogyan?
Miért olyan szoros a kötelék édesanya és gyermeke között?
2022.12.23. 15:05
Az édesanyák és gyermekeik között különlegesen szoros kapcsolat van, testileg és lelkileg egyaránt. Karácsony alkalmából összegyűjtöttünk három tudományos tényt, érdekességet, melyek megmutatják, milyen erős és egyedi szimbiózis van az édesanya és gyermeke között.
Megelőzhető-e a stroke?
2022.12.19. 14:55
A stroke egy hirtelen kialakuló agyi esemény, melynek hatására az agy egy részének vérellátása megszűnik. Magyarországon mintegy 45-50 ezer ember kap stroke-ot évente, közülük kb. 15 ezren nem élik túl a betegséget. Mit tehetünk ilyenkor? Megelőzhető-e a kialakulása? Mire figyeljünk utána?
Hogyan alakul ki a cukorbetegség az agyban?
2022.12.15. 15:55
2021-es felmérések szerint, világszinten minden 10. ember cukorbeteg és 44 millióan küzdenek az Alzheimer-kórral, melyből a betegek felénél az inzulinszint valamiféle zavara állapítható meg. Hogyan kapcsolódik egymáshoz az Alzheimer és az inzulinrezisztencia?