Well PR cikkei

A WELL PR egészséggel, betegséggel, életmóddal kapcsolatos közleményei, szakértők által készített anyagai.

Milyen fajtái lehetnek a pikkelysömörnek?
2023.04.26. 10:00
A psoriasis-os betegek 75 százalékánál 46 éves kora előtt derül ki, hogy érintett. Az esetek 80-90 százalékában plakkos pikkelysömör alakul ki, és a pikkelysömörrel küzdő betegek egyharmadánál ízületi gyulladás is megállapítható. Milyen fajtái lehetnek a pikkelysömörnek?
Gyógyítható-e a pikkelysömör?
2023.04.24. 12:40
A pikkelysömör bármely életkorban kialakulhat, de az első tünetek jellemzően 15 és 35 éves kor között jelentkeznek, de vajon bőrbetegségnek tekinthető-e ez az állapot?
Hogyan óvjuk egészségünket szív- és veseelégtelenség fennállása esetén?
2023.04.22. 13:36
A szívelégtelenség gyakran jár együtt veseproblémákkal is. Ez sajnos nagymértékben ronthatja a betegek hossztávú kilátásait. Mit tehetünk az egészségünkért?
Hogyan hat a szüleink, nagyszüleink életmódja a miénkre?
2023.04.06. 15:45
Génjeink, szórványos mutációktól eltekintve, egy életen át változatlanok. Epigenetikai mintázatunk számos elemét viszont az életmód befolyásolja, tehát az epigenetikai jelek következménye megfordítható, vagyis biológiai értelemben sincs minden megírva a génjeinkben. Hogyan hat a szüleink, nagyszüleink életmódja a mienkre?
Szükséges-e korlátozni a folyadékbevitelt szívelégtelenség esetén?
2023.03.28. 18:55
Ha a szívünk nem működik elég hatékonyan, akkor megváltozik vérnyomásunk is, ez pedig folyadék-visszatartást okozhat, ezért sok esetben javasolják a folyadékbevitel korlátozását szívelégtelenség mellett. De vajon ez egy felesleges megszorítás vagy szükséges óvintézkedés?
Mit tehetünk a szívbetegségek megelőzése érdekében?
2023.02.16. 12:10
A szív és a keringési rendszer megbetegedései komoly problémát jelentenek világszerte és Magyarországon egyaránt, azonban életmódváltással és rendszeres szűrővizsgálattal sok problémát lehetne megelőzni vagy kezelni. Mit tehetünk?
Mennyire figyelsz saját szíved egészségére?
2023.02.15. 07:05
A szerelmesek napja körül a szokásosnál nagyobb figyelmet szentelünk mások szívének - persze csak átvitt értelemben - azonban a saját szívünkről hajlamosak vagyunk megfeledkezni. A szív és a keringési rendszer megbetegedései komoly problémát jelentenek világszerte és Magyarországon egyaránt.
Munkahelyi stressz és cukorbetegség – Van-e összefüggés?
2023.02.14. 15:10
A nők hajlamosabbak többet stresszelni munkájuk során, a munkahelyi megterhelés pedig még tetézve a munkán kívüli lehetséges stresszforrásokkal, cukorbetegség kialakulásához vezethet. Hogyan előzhető meg mindez?
Mikor szűnnek meg a nikotinmegvonás tünetei?
2023.02.08. 07:50
A nikotin erős függőséget okozó szer, hirtelen megvonása fizikai és pszichés tüneteketegyaránt okoz, éppen ezért rendkívül nehéz abbahagyni a dohányzást. De vajon mennyi idő kell ahhoz, hogy megszűnjenek a nikotinmegvonás tünetei? Erre a kérdésre adunk most választ az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet szakembereivel.
Mivel csökkenthetjük a stroke kialakulásának kockázatát?
2023.02.07. 07:45
A stroke egy összetett betegség, amelynek kockázatát számos tényező fokozhatja, de a jó hír az, hogy megfelelő életmód és kezelés mellett a betegség kialakulásának esélye jelentősen csökkenthető. Mivel csökkenthetjük a kockázatot?