Mikor gondoljunk magnéziumhiányra?

Mikor gondoljunk magnéziumhiányra?

Mikor gondoljunk magnéziumhiányra?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.09.27.
Szerző: doktorGO egészség okosan
A vitaminok és ásványi anyagok megfelelő pótlása elősegíti szervezetünk optimális működését. Ásványi anyagok közül a magnéziumnak kiemelt jelentősége van, hiszen többek között részt vesz az idegek, izmok és anyagcsere egészséges működésében. Mikor gyanakodhatunk magnéziumhiányra?

Az emberi szervezet nem tudja természetes úton előállítani a magnéziumot, ezért annak pótlásáról minden esetben nekünk kell gondoskodnunk. Fontos tudni, hogy a hosszú ideig fennálló magnéziumhiány megnövelheti egyes betegségek kialakulásának kockázatát.

Mikor gyanakodhatunk magnéziumhiányra?

A magnéziumhiány legjellemzőbb tünetei:

  • éjszakai lábikragörcs,
  • fáradékonyság,
  • gyengeség,
  • gyengeség,
  • izomgörcs,
  • szívritmuszavar,
  • koncentrációcsökkenés,
  • ingerlékenység.

A legjellemzőbb tünet: az izomgörcs

A magnézium felelős az izmok összehúzódásáért és elernyedésért, amennyiben nem áll a szervezet rendelkezésére elegendő mennyiség, ez a folyamat már nem működik megfelelően és testünk görccsel és izomfeszülésekkel reagál.

A legjellemzőbb görcsök a lábikragörcs, a nyak és váll környéki izomgörcsök, de súlyosabb magnéziumhiány esetében akár a szívizom működésére is hatással lehet, ami szívritmuszavart is okozhat, de szemrángást, zsibbadást is tapasztalhatunk, ha magnéziumhiányunk van.

Gondoskodjunk a magnézium pótlásáról!

Ha a fenti tüneteket tapasztaljuk, érdemes gondoskodnunk a magnézium pótlásáról. Amennyben a panaszunk a változatos és kiegyensúkyozott étrend és a megfelelő vitamin és ásványianyagbevitel esetén továbbra is fennáll, kérjük ki kezelőorvosunk véleményét.

doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.09.27.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Mi befolyásolja a vitaminok felszívódását?
A vitaminok, ásványi anyagok nélkülözhetetlenek az emberi szervezet egészséges működéséhez. Azonban a bevitel módját, egymás felszívódását akadályozó vagy segítő tényezőket fontos figyelembe venni...
Mit tehetünk memóriaromlás esetén?
Meg lehet-e előzni a memóriaromlást? Mi okozhatja ezt az állapotot? Hogyan könnyítsük meg a mindennapjainkat memóriazavar esetén? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a...
Terhességi diabétesz
Hogyan ismerjük fel? Miért fontos a kezelése? Gyógyítható-e a terhességi diabétesz?
Szemviszketés
Ha van érzés, amit nehéz enyhíteni, az a viszkető szem. Az alábbiakban ennek 6 leggyakoribb kiváltó okát gyűjtöttük össze a Tipton Eyeworks szakértőjének segítségével.