Mikor gondoljunk magnéziumhiányra?

Mikor gondoljunk magnéziumhiányra?

Mikor gondoljunk magnéziumhiányra?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.02.06.
Szerző: doktorGO egészség okosan
A vitaminok és ásványi anyagok megfelelő pótlása elősegíti szervezetünk optimális működését. Ásványi anyagok közül a magnéziumnak kiemelt jelentősége van, hiszen többek között részt vesz az idegek, izmok és anyagcsere egészséges működésében. Mikor gyanakodhatunk magnéziumhiányra?

Az emberi szervezet nem tudja természetes úton előállítani a magnéziumot, ezért annak pótlásáról minden esetben nekünk kell gondoskodnunk. Fontos tudni, hogy a hosszú ideig fennálló magnéziumhiány megnövelheti egyes betegségek kialakulásának kockázatát.

Mikor gyanakodhatunk magnéziumhiányra?

A magnéziumhiány legjellemzőbb tünetei:

  • éjszakai lábikragörcs,
  • fáradékonyság,
  • gyengeség,
  • gyengeség,
  • izomgörcs,
  • szívritmuszavar,
  • koncentrációcsökkenés,
  • ingerlékenység.

A legjellemzőbb tünet: az izomgörcs

A magnézium felelős az izmok összehúzódásáért és elernyedésért, amennyiben nem áll a szervezet rendelkezésére elegendő mennyiség, ez a folyamat már nem működik megfelelően és testünk görccsel és izomfeszülésekkel reagál.

A legjellemzőbb görcsök a lábikragörcs, a nyak és váll környéki izomgörcsök, de súlyosabb magnéziumhiány esetében akár a szívizom működésére is hatással lehet, ami szívritmuszavart is okozhat, de szemrángást, zsibbadást is tapasztalhatunk, ha magnéziumhiányunk van.

Gondoskodjunk a magnézium pótlásáról!

Ha a fenti tüneteket tapasztaljuk, érdemes gondoskodnunk a magnézium pótlásáról. Amennyben a panaszunk a változatos és kiegyensúkyozott étrend és a megfelelő vitamin és ásványianyagbevitel esetén továbbra is fennáll, kérjük ki kezelőorvosunk véleményét.

doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.02.06.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Mi okozza a befagyott váll szindrómát?
A vállízület fokozódó fájdalommal és mozgásbeszűküléssel járó panaszai mögött gyakran az ízületi tok és a szalagrendszer krónikus gyulladásával, heges megvastagodásával járó kórkép áll. Milyen...
Mennyire megbízhatóak az egyes fogamzásgátlási módszerek?
Számos egészségügyi oka lehet annak, ha egy nő a hormonmentes védekezést választja. Jó tudni tehát, melyik módszer mennyire hatékony - dr. Hintalan Albert, az Oxygen Nőgyógyászat szakorvosa az ún....
Basedow-kór
A Graves-Basedow-kór a pajzsmirigy túlműködésének leggyakrabban előforduló formája. Milyen tünetei lehetnek? Hogyan diagnosztizálható? Összeszedtük a legfontosabb információkat a betegségről.
Látásvizsgálat
Látásunk az életkor előrehaladtával óhatatlanul is romlik, ezt tudomásul kell vennünk. Természetesen van néhány olyan tényező, amellyel tudjuk ezt a folyamatot lassítani, de nagyon fontos az is, hogy...