
Milyen ételeket ne fogyasszunk nyersen?
Milyen ételeket ne fogyasszunk nyersen?
1 perces olvasási idő
                        
                            Megjelent: 2023.02.09.                        
                                                    
                                                
                    Számos olyan fogás kerülhet a konyhánkba vagy az asztalunkra, amelytől könnyen megfertőződhetünk, megbetegedhetünk. Összeszedtük azokat az élelmiszereket, amelyeket nem érdemes nyersen fogyasztani.                
                                     
                                
                                    Erről olvashatsz a cikkben                                
                            E.coli baktérium, szalmonella, liszteriózis….csakhogy a leggyakoribbakat említsük, de van olyan alapanyag is, amelyiknek a nyers elfogyasztása akár mérgezést vagy égési sérülést is okozhat.
Melyek a leggyakoribb, fertőzést okozó nyers ételek?
- Sushi
- Sertéshús
- Tengeri herkentyűk (kagyló, rák)
- Tatár beefsteak
- Nyers tojás (pl. Caesar öntet)
- Nyers tészták, lisztek (pl. elkészítés előtti kóstolás esetén)
- Nyers burgonya
- Vörös bab
- Zöldbab
- Keserű mandula
- Vadgombák
- Manióka
- Taró
- Rebarbara
Fontos a hőkezelés
A húsokat, süteményeket és tésztákat is süssük át jól, ne fogyasszuk azokat „véresen”, félig átsütve, hiszen ugyanolyan kockázatot jelenthetnek, akár a nyers termékek.
Fokozott figyelem!
A higiéniás környezet betartására minden esetben figyelni kell, főleg:
- kisgyermekek,
- terhes vagy szoptató nők,
- időkorúak,
- immunrendszer problémákkal küzdők esetén.
Forrás: Your Guide to Food Poisoning (WebMD)
 
                
                    Kapcsolódó témák                
             
                
                    Azonos szerv gyakori betegségei                
            
		
        
            Szerző:             
                doktorGO egészség okosan            
		
        
            Megjelenés dátuma: 2023.02.09.		
    
        Kérjük, értékeld a cikket!
        
     
            
                Hasznos lehet            
        
                            Matcha vs. zöld tea: melyik a jobb?                        
                    
                    A matcha és a zöld tea ugyanabból a növényből származik, de másképp termesztik és készítik el őket, így tápanyagprofiljaik kissé eltérnek. A matcha több egészségügyi előnnyel járhat a matcha porban...                
            
                            15 magas magnéziumtartalmú gyümölcs és zöldség                        
                    
                    A magnézium egy esszenciális ásványi anyag, amely természetesen megtalálható különféle élelmiszerekben, beleértve a gyümölcsöket és zöldségeket. Kulcsfontosságú a vérnyomás szabályozásában, az...                
            
                            6 ok, amiért érdemes chia magot fogyasztani                        
                    
                    A chia mag aprócska, de rostot, omega-3 zsírsavakat, fehérjéket, ásványi anyagokat és antioxidánsokat biztosít, amelyek segíthetnek csökkenteni a koleszterinszintet és a vérnyomást. A fekete és fehér...                
            
                            4 dolog, amit megtehet a mikroműanyag-bevitel csökkentés érdekében                        
                    
                    Mikroműanyagokat találtak az emberi agyban, a vizeletben, az anyatejben, az emésztőrendszerben és a szív- és érrendszerben. Noha lehetetlennek tűnik a mikroműanyagok teljes elkerülése, vannak módok a...                
             
                            
 Kérj ingyenes cikkértesítőt!
        
        Kérj ingyenes cikkértesítőt!     
            
