Lepedékes nyelv

Lepedékes nyelv

1 perces olvasási idő
Szerző: doktorGO,
A torokgyulladás egyik kísérő tünete lehet a szürkésfehér, tapadós lepedék kialakulása, amely általában egy hét alatt leválik, de olykor a mandulákon is túlterjed.

Hogyan ismerjük fel?

A lepedékképződéssel járó torokgyulladás jellemzője, hogy a torok felszíne és a lepedék környéke vörös színű, lobos. A nyirokcsomók duzzadtak, eleinte torokszárazság és nyelési fájdalom tapasztalható. A nyálkakiválasztódás eredményeként a torok azonban megnedvesedik.

Miben más a gégegyulladás?

Gégegyulladás esetén a tünetek kiegészülnek, száraz köhögés és rekedtség lép fel. A betegség következményeként begyulladhatnak a mandulák, felszínűkön szürkésfehér foltocskák láthatóak, amelyek rövid időn belül összefüggő lepedéket képeznek.

Mennyi ideig tart a gyógyulás?

Az orvos által előírt kezelés mellett a lepedékes torokgyulladás néhány nap alatt meggyógyul. Az arra érzékenyek esetében a panaszok gyakran újra jelentkeznek, a betegség többször kiújul.

doktorGO Szerző: doktorGO
Azonos szerv gyakori betegségei
Mit írtak mások a lepedékes nyelv témában?
Hasznos lehet
A mellkasi fájdalom forrása sokszor egyértelmű, de nem mindig tudható, hogy pontosan mi az oka a panasznak. Mikor kell orvoshoz fordulni problémánkkal?
Amikor az edzések, a mozgás során túllépünk a határainkon, természetes, hogy érzünk egy kis kényelmetlenséget, fájdalmat a pihenési periódusban. Ha viszont futás után derékfájdalom ...
Mi okozhat puffadást? Melyek azok az ételek, amelyek enyhülést hozhatnak? Mit együnk és mit ne ilyenkor? Összeszedtünk néhány olyan ételt, amely elfogyasztásával előidézhetjük és enyh ...
Ha fájdalmat érzel a hátad felső és alsó részénél, tudd, hogy nem vagy vele egyedül. A hátfájás az egyik leggyakoribb kellemetlenség a kismamaságban.