Hogyan gyógyít a manuálterápia?

Hogyan gyógyít a manuálterápia?

Hogyan gyógyít a manuálterápia?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.09.29.
Szerző: Sherlock Rehab gyógytorna
A manuálterápia sokkal összetettebb, mint a csontkovácsolás, hiszen a szakemberek az ízületek kezelése mellett a lágyrészekre, az idegek tesztelésére valamint a belső szervek esetleges érintettségére is külön odafigyelnek.

Hogyan gyógyít a manuálterápia?

A manuálterápia ősi gyógymódokra épül, miközben a modern orvoslás eszköztárát is alkalmazza. A szakemberek különböző kézzel végzett diagnosztikai és terápiás fogásokkal állítják helyre a test támasztó- és mozgatórendszerének működési zavarait. Ezek a technikák többek között lazítanak a görcsös izmokon, csökkentik a gyulladást, elősegítik a szövetek regenerációját, továbbá javítanak az ízületek állapotán, sőt akár a gerincferdülésen is.

Manuálterápiás kezelés a gyakorlatban

A manuálterápia fő célja:

  • az adott mozgásszervi funkció javítása,
  • a visszafordítható funkcionális problémák kezelése,
  • az izomegyensúly helyreállítása,
  • továbbá a beszűkült és fájdalmas ízületi mozgástartomány kezelése.

Alapos kikérdezés, szoros együttműködés

A pontos és részletes állapotfelmérés és feltáró beszélgetés után a manuálterapeuta speciális, funkcionális vizsgálatokkal teszteli  a páciens fájdalmas mozgásait. Ennek alapján állítják fel az úgynevezett funkcionális diagnózist, amelynek segítségével elkészítik a kezelési tervet, amit a kiválasztott módszer alkalmazása követ. Közben a szakemberek folyamatosan tesztelik a változásokat. Ha javulást észlelnek, gyógytorna következik, amit később otthon is folytatni kell. Ha nem javul a beteg állapota, akkor újabb kezelési terv készül, és megismétlődnek, vagy módosulnak a manuálterápiás beavatkozás lépései.

Bővebben
Kapcsolódó témák
Sherlock Rehab Szerző: Sherlock Rehab gyógytorna Megjelenés dátuma: 2022.09.29.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Mit tehetünk memóriaromlás esetén?
Meg lehet-e előzni a memóriaromlást? Mi okozhatja ezt az állapotot? Hogyan könnyítsük meg a mindennapjainkat memóriazavar esetén? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a...
Terhességi diabétesz
Hogyan ismerjük fel? Miért fontos a kezelése? Gyógyítható-e a terhességi diabétesz?
Szemviszketés
Ha van érzés, amit nehéz enyhíteni, az a viszkető szem. Az alábbiakban ennek 6 leggyakoribb kiváltó okát gyűjtöttük össze a Tipton Eyeworks szakértőjének segítségével.
Májrák
Van-e jellegzetes tünete a májráknak? Mi hajlamosíthat a kialakulására? Hogyan diagnosztizálható? Kérdések és válaszok a májdaganatról.