Hogyan gyógyít a manuálterápia?

Hogyan gyógyít a manuálterápia?

Hogyan gyógyít a manuálterápia?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.09.29.
Szerző: Sherlock Rehab gyógytorna
A manuálterápia sokkal összetettebb, mint a csontkovácsolás, hiszen a szakemberek az ízületek kezelése mellett a lágyrészekre, az idegek tesztelésére valamint a belső szervek esetleges érintettségére is külön odafigyelnek.

Hogyan gyógyít a manuálterápia?

A manuálterápia ősi gyógymódokra épül, miközben a modern orvoslás eszköztárát is alkalmazza. A szakemberek különböző kézzel végzett diagnosztikai és terápiás fogásokkal állítják helyre a test támasztó- és mozgatórendszerének működési zavarait. Ezek a technikák többek között lazítanak a görcsös izmokon, csökkentik a gyulladást, elősegítik a szövetek regenerációját, továbbá javítanak az ízületek állapotán, sőt akár a gerincferdülésen is.

Manuálterápiás kezelés a gyakorlatban

A manuálterápia fő célja:

  • az adott mozgásszervi funkció javítása,
  • a visszafordítható funkcionális problémák kezelése,
  • az izomegyensúly helyreállítása,
  • továbbá a beszűkült és fájdalmas ízületi mozgástartomány kezelése.

Alapos kikérdezés, szoros együttműködés

A pontos és részletes állapotfelmérés és feltáró beszélgetés után a manuálterapeuta speciális, funkcionális vizsgálatokkal teszteli  a páciens fájdalmas mozgásait. Ennek alapján állítják fel az úgynevezett funkcionális diagnózist, amelynek segítségével elkészítik a kezelési tervet, amit a kiválasztott módszer alkalmazása követ. Közben a szakemberek folyamatosan tesztelik a változásokat. Ha javulást észlelnek, gyógytorna következik, amit később otthon is folytatni kell. Ha nem javul a beteg állapota, akkor újabb kezelési terv készül, és megismétlődnek, vagy módosulnak a manuálterápiás beavatkozás lépései.

Bővebben
Kapcsolódó témák
Sherlock Rehab Szerző: Sherlock Rehab gyógytorna Megjelenés dátuma: 2022.09.29.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Fibromyalgia
A fibromyalgia egy összetett betegség, ami fájdalmat, fáradtságot és kognitív problémákat is okozhat, ezért jelentősen ronthatja az életminőséget. Mi okozza? Milyen tünetei lehetnek még, és mit...
Könnyezés
A könnyek biztosítják, hogy a szemed megfelelő mértékben nedves legyen, ami a jó látáshoz és általánosan a komfortérzetedhez elengedhetetlen.
Széklettranszplantáció
Hogyan zajlik a széklet-transzplantáció? Milyen betegségek esetén lehet rá szükség? Ki lehet donor? Kérdések és válaszok a széklettranszplantációról.
Epehólyagrák
Az epehólyagrák az epehólyag nyálkahártyájából kiinduló rosszindulatú daganat. Az epehólyagrák viszonylag ritka, de magas halálozási rátájú daganattípus.