Vörös fényterápia: Íme, a szakértő véleménye

Vörös fényterápia: Íme, a szakértő véleménye

Vörös fényterápia: Íme, a szakértő véleménye

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2024.05.23.
Szerző: doktorGO egészség okosan
A vörös fényterápia jelenleg nagy divat, és sokan hirdetik bőrre gyakorolt előnyeit – de a szakértők szerint fontos, hogy csak jóváhagyott eszközöket használjunk a kívánt hatás eléréséhez.

Amikor bármely wellness-trend egyik napról a másikra rendkívül népszerűvé válik, biztosan lesznek olyanok, akik hibás vagy nem jóváhagyott változatok eladásával szeretnék kihasználni a hóbortot. Ed Robinson kozmetikai esztétikai orvos és a British College of Aesthetic Medicine tagja szerint figyelni kell, ha vörös fényterápiáról van szó.

Általánosságban elmondható, hogy a LED-terápia egy olyan bőrkezelés, amely meghatározott hullámhosszú fényt használ a bőrbe való behatoláshoz, ezzel elősegítve a különféle terápiás előnyöket – mondja Robinson.

A vörös fényterápia egy specifikus hullámhosszú LED (633 nm), amely serkenti a kollagéntermelést és a keringést és felgyorsítja a sejtmegújulást– simább és feszesebb bőrt eredményez – magyarázza, bár a hatások fenntartásához rendszeres és következetes használat szükséges.

„Fájdalommentes, pihentető élmény, így ideális választás azok számára, akik hatékony bőrgyógyászati megoldásokat keresnek invazív eljárások nélkül” – mondta Robinson. "Nem lesz olyan hatása, mint mondjuk az injekciós készítményeknek, de fantasztikus biztonsági profilja nagyszerű kiegészítője az öregedésgátló rendszernek."

Egyes kutatások kimutatták, hogy a kezelés hatékonyan javítja a bőr színét és textúráját, bár a legtöbb eddig végzett tanulmány viszonylag kevés volt, vagy állatokra összpontosított. Ezért több kutatásra van szükség a kezeléssel kapcsolatban, de sok fogyasztó és klinikus esküszik a módszerre, amely javítja a bőr egészségét.

A megfelelő vörös fényterápiás készülék kiválasztása

A vörös fényterápia drága technológiát foglal magában, ezért Robinson szerint egy olcsó eszköz nagyon valószínűtlen, hogy bármiféle hasznot hozna a bőr számára. Hozzáteszi, hogy a LED-terápia jobban működik közelebbről, így a bőrrel szorosan érintkező eszközök lehetnek a legjobbak. 

Milyen kockázatokkal jár a vörös fényterápia?

Szerencsére Robinson szerint a vörös fényterápia nem jelent kockázatot, ha helyesen használják.
A betegek kisebb része helyi viszketést, szárazságot, duzzanatot vagy bőrpírt tapasztalhat, de ez szokatlan. A lámpák fényereje károsíthatja a szemet, ha nem viselnek megfelelő szemvédőt, teszi hozzá, ezért ezt fontos megtenni a kezelés alatt.

Ki ne alkalmazzon vörös fényterápiát?

Bár a vörös fényterápia általában nagyon jól tolerálható, Robinson szerint van néhány embercsoport, akiket óvni kell a LED-eszközök használatától. Ez magában foglalja azokat a betegeket, akik olyan gyógyszereket szednek, amelyek növelik a fényérzékenységet, például az izotretinoin, bizonyos immunszuppresszív gyógyszerek, valamint antibiotikum.

Mik a vörös fényterápia előnyei?

Megfelelő alkalmazás esetén a vörös fényterápia serkentheti az öregedésgátló folyamatokat azáltal, hogy kollagént termel, javítja a sejtmegújulást és fokozza a véráramlást, fokozatosan javítva a finom vonalak és ráncok megjelenését.

"Ez egy nagyon sokoldalú kezelés, és mind a klinikán, mind otthon használható számos esztétikai probléma kezelésében" - mondja Robinson. Az arcon kívül a vörös fényterápia a test más részein is alkalmazható, beleértve a fejbőrt is, hogy javítsa a keringést és segítsen leküzdeni a hajhullást. Ezenkívül serkentheti a kollagéntermelést, és elősegítheti a sebek és hegek gyógyulási folyamatát.

Robinson azt állítja, hogy egyre több bizonyíték áll rendelkezésre a fájdalmas ízületek gyulladásának enyhítésére szolgáló kiegészítőként való használatára vonatkozóan. Bizonyos bőrbetegségek, például a pikkelysömör is javulhatnak a vörös fényterápia rendszeres használatával. Az általa kiváltott fokozott gyógyulási reakció és a szöveti gyulladás csökkenése miatt azt mondja, hogy időnként fel lehet ajánlani öregedésgátló klinikákon az injekciós kezelések után, hogy segítsen javítani a duzzanatot.

doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2024.05.23.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Gyógyszer-vagy étrendkiegészítő: mire figyeljünk?
Nagyon sokan gondolják, hogy az étrendkiegészítők, főleg a növényi összetevőt tartalmazók mivel természetesek, így nem okozhatnak semmilyen mellékhatást. Sokszor hangzik el a patikába betérők...
Mit jelent az öngondoskodás?
Az öngondoskodás sokak szerint felesleges, vagy csak megfeledkeznek róla. Valójában a szerepük kulcsfontosságú, hiszen ezek a tevékenységek nagyon fontosak a testi és lelki egészség megóvása...
10 otthoni módszer a korpa ellen
A korpát, vagyis a viszkető, fehér darabokat a fejbőrön mindenki ismeri, sokszor okozhat kellemetlenséget. A világ lakosságának közel 50%-a életében legalább egyszer megtapasztalja.
Valóban frissebb a holnap az új Myrkl étrend-kiegészítővel? Kipróbáltuk!
Semmiképp sem szeretnénk az alkoholfogyasztást népszerűsíteni, mindössze egy hétvégi vacsora közbeni könnyed koccintás tapasztalatait osztjuk meg cikkünkben egy szubjektív beszámoló formájában.