Az egészséges önértékelés lassíthatja az öregedést

Az egészséges önértékelés lassíthatja az öregedést

Az egészséges önértékelés lassíthatja az öregedést

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.02.21.
Szerző: Arterego egészséges életmód
Hogyan hat a mentális egészségünk a bőrünk állapotára? Mit tehetünk bőrünk fiatalságának megőrzéséért? Bőrápolási tanácsok Szakonyi Eszter, kozmetikus mestertől.

A fiatalság kulcsa az egészséges önbecsülés

 „Észrevettem, hogy a holland vendégek arcán kevésbé alakulnak ki a korral járó bizonyos tipikus ráncok. Ilyen a szemöldök közötti, homlokon található, úgynevezett küzdelmi ránc is. Derűsebbek, békésebbek, kevesebbet stresszelnek. Talán ez lehet az ok. És ha már külföldi kitekintésnél tartunk: érdemes lenne példát venni a francia, vagy akár a skandináv nőkről is, ahol a szépségápolás nem a hiúságról és a megfelelésről szól, hanem az önbecsülésről, önszeretetről és persze a megelőzésről. Fontos lenne, hogy felismerjük, mi szép rajtunk, bennünk és mi nem,  továbbá mi áll jól és mi nem. Tudjuk, hogy milyen színek állnak közel hozzánk – és ne az alapján válasszunk ránctalanító kezelést vagy rúzst, hogy mit vásárolt előző nap a szomszédasszonyunk.” mondta Szakonyi Eszter, kozmetikus mester, a 35 magyar és nemzetközi díjjal elismert Vintage Beauty brand tulajdonosa.

Mit tehetünk bőrünk fiatalságának megőrzéséért?

A szakértő tanácsa, hogy segítsük a természetes folyamatokat, a bőr saját funkcióit. Csodák nincsenek, az örök fiatalság és ránctalanság egyszerűen nem létezik, az óra mindenkinek ketyeg. Azonban ha az összhatásra koncentrálunk, a lényünk egészének értékességére, egyszeriségére, egyediségére, akkor elkezdhetjük sokkal jobban értékelni és szeretni magunkat.

A kozmetikus tippjei a fiatalos bőr megőrzéséért

  • Kezdjük a változást belülről, támogassuk testünket tiszta étkezéssel, sok folyadékkal, vitaminokkal, belső derűvel.
  • Mozogjunk eleget, legyünk sokat a friss levegőn, de óvjuk bőrünket az erős napfénytől.
  • Használjunk minőségi szépségápolási termékeket, a kevesebb néha több. Legyen egy kicsivel drágább az arckrémünk, viszont legalább hatásos. Ha Q10, kollagén, hialuron van az összetevők között, az már fél siker.
  • Tudatosítsuk magunkban az értékünket, tudjuk, hogy úgy vagyunk jók és tökéletesek, és igen, szépek is, ahogy vagyunk. Ez nyilván komoly önismereti munkát és némi bölcsességet igényel, de egészen biztosan megéri.
Arterego Szerző: Arterego egészséges életmód Megjelenés dátuma: 2023.02.21.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Valóban frissebb a holnap az új Myrkl étrend-kiegészítővel? Kipróbáltuk!
Semmiképp sem szeretnénk az alkoholfogyasztást népszerűsíteni, mindössze egy hétvégi vacsora közbeni könnyed koccintás tapasztalatait osztjuk meg cikkünkben egy szubjektív beszámoló formájában.
Mit tehetünk memóriaromlás esetén?
Meg lehet-e előzni a memóriaromlást? Mi okozhatja ezt az állapotot? Hogyan könnyítsük meg a mindennapjainkat memóriazavar esetén? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a...
Terhességi diabétesz
Hogyan ismerjük fel? Miért fontos a kezelése? Gyógyítható-e a terhességi diabétesz?
Szemviszketés
Ha van érzés, amit nehéz enyhíteni, az a viszkető szem. Az alábbiakban ennek 6 leggyakoribb kiváltó okát gyűjtöttük össze a Tipton Eyeworks szakértőjének segítségével.