Az egészséges önértékelés lassíthatja az öregedést

Az egészséges önértékelés lassíthatja az öregedést

Az egészséges önértékelés lassíthatja az öregedést

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.02.21.
Szerző: Arterego egészséges életmód
Hogyan hat a mentális egészségünk a bőrünk állapotára? Mit tehetünk bőrünk fiatalságának megőrzéséért? Bőrápolási tanácsok Szakonyi Eszter, kozmetikus mestertől.

A fiatalság kulcsa az egészséges önbecsülés

 „Észrevettem, hogy a holland vendégek arcán kevésbé alakulnak ki a korral járó bizonyos tipikus ráncok. Ilyen a szemöldök közötti, homlokon található, úgynevezett küzdelmi ránc is. Derűsebbek, békésebbek, kevesebbet stresszelnek. Talán ez lehet az ok. És ha már külföldi kitekintésnél tartunk: érdemes lenne példát venni a francia, vagy akár a skandináv nőkről is, ahol a szépségápolás nem a hiúságról és a megfelelésről szól, hanem az önbecsülésről, önszeretetről és persze a megelőzésről. Fontos lenne, hogy felismerjük, mi szép rajtunk, bennünk és mi nem,  továbbá mi áll jól és mi nem. Tudjuk, hogy milyen színek állnak közel hozzánk – és ne az alapján válasszunk ránctalanító kezelést vagy rúzst, hogy mit vásárolt előző nap a szomszédasszonyunk.” mondta Szakonyi Eszter, kozmetikus mester, a 35 magyar és nemzetközi díjjal elismert Vintage Beauty brand tulajdonosa.

Mit tehetünk bőrünk fiatalságának megőrzéséért?

A szakértő tanácsa, hogy segítsük a természetes folyamatokat, a bőr saját funkcióit. Csodák nincsenek, az örök fiatalság és ránctalanság egyszerűen nem létezik, az óra mindenkinek ketyeg. Azonban ha az összhatásra koncentrálunk, a lényünk egészének értékességére, egyszeriségére, egyediségére, akkor elkezdhetjük sokkal jobban értékelni és szeretni magunkat.

A kozmetikus tippjei a fiatalos bőr megőrzéséért

  • Kezdjük a változást belülről, támogassuk testünket tiszta étkezéssel, sok folyadékkal, vitaminokkal, belső derűvel.
  • Mozogjunk eleget, legyünk sokat a friss levegőn, de óvjuk bőrünket az erős napfénytől.
  • Használjunk minőségi szépségápolási termékeket, a kevesebb néha több. Legyen egy kicsivel drágább az arckrémünk, viszont legalább hatásos. Ha Q10, kollagén, hialuron van az összetevők között, az már fél siker.
  • Tudatosítsuk magunkban az értékünket, tudjuk, hogy úgy vagyunk jók és tökéletesek, és igen, szépek is, ahogy vagyunk. Ez nyilván komoly önismereti munkát és némi bölcsességet igényel, de egészen biztosan megéri.
Arterego Szerző: Arterego egészséges életmód Megjelenés dátuma: 2023.02.21.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Hogyan hat az edzés az elménkre?
A demencia nem része a normális öregedési folyamatnak, ugyanis egyes változatai megfelelő étrenddel és rendszeres testmozgással megelőzhetőek. Hogyan befolyásolhatja a demencia kialakulását a...
Fibromyalgia
A fibromyalgia egy összetett betegség, ami fájdalmat, fáradtságot és kognitív problémákat is okozhat, ezért jelentősen ronthatja az életminőséget. Mi okozza? Milyen tünetei lehetnek még, és mit...
Könnyezés
A könnyek biztosítják, hogy a szemed megfelelő mértékben nedves legyen, ami a jó látáshoz és általánosan a komfortérzetedhez elengedhetetlen.
Széklettranszplantáció
Hogyan zajlik a széklet-transzplantáció? Milyen betegségek esetén lehet rá szükség? Ki lehet donor? Kérdések és válaszok a széklettranszplantációról.