Mit együnk, ha nincs lehetőségünk a főzésre?
Mit együnk, ha nincs lehetőségünk a főzésre?
Előfőzött teljes kiőrlésű gabonák
A teljes kiőrlésű gabonák (pl. barna rizs, quinoa) fogyasztásával növelhetjük a napi rostbevitelünket, továbbá csökkenthető a szívbetegségek, vastagbélrák, 2-es típusú cukorbetegség kialakulása. Előfőzött változatban nem kell kivárnunk a hosszú főzési időt, mégis élvezhetjük a gabonák jótékony hatásait.
Fagyasztott zöldségek
A fagyasztott termékek (pl. zöldbab) ugyanazokkal a tápanyagokkal rendelkeznek, mint a frissek, azonban felhasználásuknál nincs szükség külön héjazásra vagy áztatásra, csupán csak melegítésre (pl. mikrohullámú sütőben vagy tűzhelyen).
Wrap
Máris kész egy egészséges, könnyed ebéd, ha paradicsomot, uborkát, hagymát és valami egyszerű öntetet vagy szószt összekeverünk és betöltünk egy Wrapba.
Halkonzerv
A tonhal vagy a lazac konzerv formában is remek megoldás, ugyanis gazdag telített zsírsavakban. Salátába keverve vagy zöldségekkel vegyítve laktató mégis egészséges ebédet vagy vacsorát készíthetünk belőle.
"Vajas" alma
Az alma önmagában is egészséges, ám ha különféle vajakkal (pl. kesuvaj, dióvaj, mandula vagy mogyoróvaj) párosítsuk, akkor még laktatóbb és táplálóbb uzsonnát fogyaszthatunk.
Forrás: Ways to Eat Healthy Without Having to Cook (WebMD)