Mit együnk, ha nincs lehetőségünk a főzésre?

Mit együnk, ha nincs lehetőségünk a főzésre?

Mit együnk, ha nincs lehetőségünk a főzésre?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.01.11.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Nyaralás alkalmával sokan nem szívesen töltik az idejüket főzéssel, inkább kerülik a konyhában való tartózkodást. Milyen ételeket válasszunk akkor, ha szeretnénk egészségesen enni, de nincs lehetőségünk vagy kedvünk a főzéshez?

Előfőzött teljes kiőrlésű gabonák

A teljes kiőrlésű gabonák (pl. barna rizs, quinoa) fogyasztásával növelhetjük a napi rostbevitelünket, továbbá csökkenthető a szívbetegségek, vastagbélrák, 2-es típusú cukorbetegség kialakulása. Előfőzött változatban nem kell kivárnunk a hosszú főzési időt, mégis élvezhetjük a gabonák jótékony hatásait.

Fagyasztott zöldségek

A fagyasztott termékek (pl. zöldbab) ugyanazokkal a tápanyagokkal rendelkeznek, mint a frissek, azonban felhasználásuknál nincs szükség külön héjazásra vagy áztatásra, csupán csak melegítésre (pl. mikrohullámú sütőben vagy tűzhelyen).

Wrap

Máris kész egy egészséges, könnyed ebéd, ha paradicsomot, uborkát, hagymát és valami egyszerű öntetet vagy szószt összekeverünk és betöltünk egy Wrapba.

Halkonzerv

A tonhal vagy a lazac konzerv formában is remek megoldás, ugyanis gazdag telített zsírsavakban. Salátába keverve vagy zöldségekkel vegyítve laktató mégis egészséges ebédet vagy vacsorát készíthetünk belőle.

"Vajas" alma

Az alma önmagában is egészséges, ám ha különféle vajakkal (pl. kesuvaj, dióvaj, mandula vagy mogyoróvaj) párosítsuk, akkor még laktatóbb és táplálóbb uzsonnát fogyaszthatunk.

Forrás:  Ways to Eat Healthy Without Having to Cook  (WebMD)

Ajánlott vizsgálat
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2023.01.11.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Miért öregszik gyorsabban a test 50 év felett – és hogyan lassítható le?
50 éves kor után a test észrevehetően gyorsabban kezdhet el öregedni. Egy tanulmány szerint a szervek és szövetek öregedése ebben a korban felgyorsul. Azonban nem minden hanyatlik ugyanolyan ütemben:...
Matcha vs. zöld tea: melyik a jobb?
A matcha és a zöld tea ugyanabból a növényből származik, de másképp termesztik és készítik el őket, így tápanyagprofiljaik kissé eltérnek. A matcha több egészségügyi előnnyel járhat a matcha porban...
15 magas magnéziumtartalmú gyümölcs és zöldség
A magnézium egy esszenciális ásványi anyag, amely természetesen megtalálható különféle élelmiszerekben, beleértve a gyümölcsöket és zöldségeket. Kulcsfontosságú a vérnyomás szabályozásában, az...
6 ok, amiért érdemes chia magot fogyasztani
A chia mag aprócska, de rostot, omega-3 zsírsavakat, fehérjéket, ásványi anyagokat és antioxidánsokat biztosít, amelyek segíthetnek csökkenteni a koleszterinszintet és a vérnyomást. A fekete és fehér...