Mitől lesz sikeres a fogyókúra?

Mitől lesz sikeres a fogyókúra?

Mitől lesz sikeres a fogyókúra?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.03.05.
Szerző: Arterego egészséges életmód
Enni öröm, bánatűző, feszültségcsökkentő érzés, ráadásul Magyarországon a hagyományőrzés és a család összetartásának szimbóluma is egy bőséges ebéd. Ennek viszont ára van: a magyar lakosság majdnem egyharmada küzd jelentős súlyfelesleggel.

Világviszonylatban sem állunk jól, globálisan az Egyesült Államok, Mexikó és Új-Zéland után negyedik helyen van Magyarország. Az egészségügyi világszervezet felmérései szerint hazánkban már gyermekkorban is nagyon sok érintett van, minden negyedik-ötödik gyermek túlsúlyos, kamaszkorban pedig már közel 30 %-ot is megközelítheti a súlytöbblettel rendelkezők aránya. Az életkor előrehaladtával pedig ez az arány tovább romlik, idősebb életkorban akár már 10 emberből 8-at is érinthet ez a probléma, amely természetesen rengeteg egészségügyi gondot hozhat magával.

Miért olyan nagy probléma az elhízás?

Ahogy nő a zsír aránya a testben, úgy romlik a cukor anyagcsere, az erek állapota és sorvadnak az izmok is. A máj elzsírosodása a súlytöbblettel is összefüggésbe hozható, nemcsak az alkohollal, ez a felnőtt lakosság egynegyedét érinti.

Mitől lesz sikeres a fogyókúra?

 „Azt szoktam mondani, hogy az egészségtudatos táplálkozás egy folyamatos, kontrollált viselkedés. Az egészséget veszélyeztető evés viselkedést emocionális, tudattalan tényezők befolyásolják. Ezekkel tisztában kell lennünk, hogy minél jobban megismerjük a diétázóink igényét, és így jobban tudjuk önismeretüket és tudatosságukat támogatni, ami a siker egyik kulcsa.” – mondja Tomán Szabina, aki már több mint 17 000 ember életmódváltását segítette munkatársaival.

 „Sokfélék vagyunk, sokféle motivációval, szokással és indulatkezeléssel. A korlátozásban jártas ember nem feltétlenül jobb ember, mint az, aki inkább kontrollálatlan evő vagy érzelmi evő. Éppen ezért fontos, hogy a saját egészsége, fizikai és mentális jólléte érdekében mindenki megkaphassa a személyre szabott segítséget abban, hogy életmódot válthasson, és elérhesse a számára ideális és egészséges súlyt. Mindezt persze ítélkezés nélkül. Mi azt valljuk, hogy rendszeres tanácsadói segítséggel és elfogadó hozzáállással nagyon hamar pozitív változás érhető el mindenkinél, aki életmódváltásba kezd.” – mondja Tomán Szabina.

Ajánlott vizsgálat
Arterego Szerző: Arterego egészséges életmód Megjelenés dátuma: 2023.03.05.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
A szaunázás tényleg kalóriát éget?
A szaunázást gyakran használják pihenésre, illetve egészségügyi előnyei is lehetnek, de kalóriát is égethetünk vele. A szauna egy fűtött helyiség, amely növelheti az elégetett kalóriák mennyiségét a...
9 ok, amiért nem kell félni az egészséges szénhidrátoktól
Bár a finomított szénhidrátok túlzott fogyasztás esetén károsak lehetnek, a teljes értékű szénhidrátforrások hihetetlenül egészségesek. Tény, hogy a világ legegészségesebb ételei közül sok magas...
Mit tehetünk memóriaromlás esetén?
Meg lehet-e előzni a memóriaromlást? Mi okozhatja ezt az állapotot? Hogyan könnyítsük meg a mindennapjainkat memóriazavar esetén? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a...
Terhességi diabétesz
Hogyan ismerjük fel? Miért fontos a kezelése? Gyógyítható-e a terhességi diabétesz?