Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.09.19.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Hogyan védjük a bőrünket a hűvösebb, őszi időben? Mire figyeljünk ilyenkor bőrápolás terén? Összeszedtük a leghasznosabb tudnivalókat az őszi bőrápolással kapcsolatban.

Gondoskodjunk a megfelelő regenerációról!

Az év legmelegebb hónapjai után az ősz a legtökéletesebb idő arcbőrünk regenerálására. A nyári fokozott verítékezés és erős UV-sugárzás megviselheti bőrünket, annak helyreállítása elsődleges feladat ebben az időszakban, amit különböző –általában gyógynövénytartalmú - regeneráló készítményekkel tudunk megtenni.

Gondoskodjunk a megfelelő UV-védelemről!

Bár a napsugárzás nem olyan intenzív, mint nyáron, érdemes a hidegebb időszakban is használni a fényvédő szereket, ugyanis az UV-sugarak ilyenkor sem kímélnek bennünket. Válasszunk ilyenkor olyan készítményeket, amelyek egyszerre hidratálnak és védelmet nyújtanak a káros UV-sugarak ellen.

Ellenőriztessük anyajegyeinket!

Az ősz a legideálisabb időszak arra, hogy ellenőriztessük anyajegyeinket, a bőrön található elváltozásainkat, amikor nemcsak a bőrdiagnosztikára, hanem az esetleges problémás anyajegyek eltávolításra is sor kerülhet.

Ne feledkezzünk meg a hidratálásról!

A hűvös, szeles idő könnyen kiszáríthatja bőrünket, ezért ne feledkezzünk meg ilyenkor a megfelelő hidratálásról. A legoptimálisabb választás, ha olyan készítményeket választunk, amely bőrtípusunknak megfelel, vízmegkötő hatású és olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek segítik a bőr egészségének, rugalmasságának fenntartását.

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.09.19.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Tudtad, hogy szívünknek saját agya van?
Szívünk testünk hormonháztartásában is fontos szerepet játszik. Több mint 40 000 idegsejtből áll, melyek egy saját idegrendszert alkotnak.
Hogyan hat az érzelmi állapotunk a szívünk egészségére?
Érzelmeink és gondolataink hatással vannak szívünkre, és rajta keresztül megváltoztatják vérnyomásunkat és szívritmusunkat, de vajon mi ennek a magyarázata?
Audiometria
Mikor érdemes bejelentkezni audiometria vizsgálatra? Mire számíthatunk ilyenkor? Kérdések és válaszok az audiometriáról.
Rekedtség
Rekedtséget számos állapot, betegség kiválthat – szerencsére legtöbbször banális, hétköznapi okok vannak a háttérben, de néha egy-egy komoly betegség is kiváltó ok lehet. Lássuk, mik okozhatnak...