Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.09.19.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Hogyan védjük a bőrünket a hűvösebb, őszi időben? Mire figyeljünk ilyenkor bőrápolás terén? Összeszedtük a leghasznosabb tudnivalókat az őszi bőrápolással kapcsolatban.

Gondoskodjunk a megfelelő regenerációról!

Az év legmelegebb hónapjai után az ősz a legtökéletesebb idő arcbőrünk regenerálására. A nyári fokozott verítékezés és erős UV-sugárzás megviselheti bőrünket, annak helyreállítása elsődleges feladat ebben az időszakban, amit különböző –általában gyógynövénytartalmú - regeneráló készítményekkel tudunk megtenni.

Gondoskodjunk a megfelelő UV-védelemről!

Bár a napsugárzás nem olyan intenzív, mint nyáron, érdemes a hidegebb időszakban is használni a fényvédő szereket, ugyanis az UV-sugarak ilyenkor sem kímélnek bennünket. Válasszunk ilyenkor olyan készítményeket, amelyek egyszerre hidratálnak és védelmet nyújtanak a káros UV-sugarak ellen.

Ellenőriztessük anyajegyeinket!

Az ősz a legideálisabb időszak arra, hogy ellenőriztessük anyajegyeinket, a bőrön található elváltozásainkat, amikor nemcsak a bőrdiagnosztikára, hanem az esetleges problémás anyajegyek eltávolításra is sor kerülhet.

Ne feledkezzünk meg a hidratálásról!

A hűvös, szeles idő könnyen kiszáríthatja bőrünket, ezért ne feledkezzünk meg ilyenkor a megfelelő hidratálásról. A legoptimálisabb választás, ha olyan készítményeket választunk, amely bőrtípusunknak megfelel, vízmegkötő hatású és olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek segítik a bőr egészségének, rugalmasságának fenntartását.

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.09.19.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Hogyan szokj hozzá a szemüveg viseléséhez?
Akár most kaptad meg életed első szemüvegét, akár egy már meglévőbe kaptál új lencséket, a kezdeti alkalmazkodáshoz időre lehet szükség. Van, akinek csak néhány napra, másoknak akár 1-2 hétre is....
Fibromyalgia
A fibromyalgia egy összetett betegség, ami fájdalmat, fáradtságot és kognitív problémákat is okozhat, ezért jelentősen ronthatja az életminőséget. Mi okozza? Milyen tünetei lehetnek még, és mit...
Könnyezés
A könnyek biztosítják, hogy a szemed megfelelő mértékben nedves legyen, ami a jó látáshoz és általánosan a komfortérzetedhez elengedhetetlen.
Széklettranszplantáció
Hogyan zajlik a széklet-transzplantáció? Milyen betegségek esetén lehet rá szükség? Ki lehet donor? Kérdések és válaszok a széklettranszplantációról.