Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2021.09.29.
Szerző: doktorGO
Hogyan védjük a bőrünket a hűvösebb, őszi időben? Mire figyeljünk ilyenkor bőrápolás terén? Összeszedtük a leghasznosabb tudnivalókat az őszi bőrápolással kapcsolatban.

Gondoskodjunk a megfelelő regenerációról!

Az év legmelegebb hónapjai után az ősz a legtökéletesebb idő arcbőrünk regenerálására. A nyári fokozott verítékezés és erős UV-sugárzás megviselheti bőrünket, annak helyreállítása elsődleges feladat ebben az időszakban, amit különböző –általában gyógynövénytartalmú - regeneráló készítményekkel tudunk megtenni.

Gondoskodjunk a megfelelő UV-védelemről!

Bár a napsugárzás nem olyan intenzív, mint nyáron, érdemes a hidegebb időszakban is használni a fényvédő szereket, ugyanis az UV-sugarak ilyenkor sem kímélnek bennünket. Válasszunk ilyenkor olyan készítményeket, amelyek egyszerre hidratálnak és védelmet nyújtanak a káros UV-sugarak ellen.

Ellenőriztessük anyajegyeinket!

Az ősz a legideálisabb időszak arra, hogy ellenőriztessük anyajegyeinket, a bőrön található elváltozásainkat, amikor nemcsak a bőrdiagnosztikára, hanem az esetleges problémás anyajegyek eltávolításra is sor kerülhet.

Ne feledkezzünk meg a hidratálásról!

A hűvös, szeles idő könnyen kiszáríthatja bőrünket, ezért ne feledkezzünk meg ilyenkor a megfelelő hidratálásról. A legoptimálisabb választás, ha olyan készítményeket választunk, amely bőrtípusunknak megfelel, vízmegkötő hatású és olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek segítik a bőr egészségének, rugalmasságának fenntartását.

doktorGO Szerző: doktorGO Megjelenés dátuma: 2021.09.29.
Kérjük, értékeld a cikket!
Mit írtak mások a bőr témában?
Hasznos lehet
A bőrön megjelenő kék-zöld foltok legtöbb esetben ütés vagy nagyobb erő hatására alakulhatnak ki, azonban az ismeretlen eredetű hematómákat akár betegség is okozhatja. Mit tegyünk ily ...
Porckopás esetén az érintett ízületet borító porc elvékonyodik, töredezetté válik, ami hosszabb távon akár teljesen fel is szívódhat. Mit tehetünk, ha porckopásunk van?
Beszédértési nehézségek, lassú, akadozó olvasás, nehezen kivehető írás – a tanulási zavarok tünetei ezek, és rengeteg gyermeket érintenek. A nehézségeket időben fel kell ismerni ah ...
Aki kisállatot tart, tudja, hogy időnként egy-egy játék vagy gyógyszer beadása, illetve idegen állatokkal való találkozás során előfordulhatnak kisebb balesetek. De mi a teendő, ha egy h ...