Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.09.19.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Hogyan védjük a bőrünket a hűvösebb, őszi időben? Mire figyeljünk ilyenkor bőrápolás terén? Összeszedtük a leghasznosabb tudnivalókat az őszi bőrápolással kapcsolatban.

Gondoskodjunk a megfelelő regenerációról!

Az év legmelegebb hónapjai után az ősz a legtökéletesebb idő arcbőrünk regenerálására. A nyári fokozott verítékezés és erős UV-sugárzás megviselheti bőrünket, annak helyreállítása elsődleges feladat ebben az időszakban, amit különböző –általában gyógynövénytartalmú - regeneráló készítményekkel tudunk megtenni.

Gondoskodjunk a megfelelő UV-védelemről!

Bár a napsugárzás nem olyan intenzív, mint nyáron, érdemes a hidegebb időszakban is használni a fényvédő szereket, ugyanis az UV-sugarak ilyenkor sem kímélnek bennünket. Válasszunk ilyenkor olyan készítményeket, amelyek egyszerre hidratálnak és védelmet nyújtanak a káros UV-sugarak ellen.

Ellenőriztessük anyajegyeinket!

Az ősz a legideálisabb időszak arra, hogy ellenőriztessük anyajegyeinket, a bőrön található elváltozásainkat, amikor nemcsak a bőrdiagnosztikára, hanem az esetleges problémás anyajegyek eltávolításra is sor kerülhet.

Ne feledkezzünk meg a hidratálásról!

A hűvös, szeles idő könnyen kiszáríthatja bőrünket, ezért ne feledkezzünk meg ilyenkor a megfelelő hidratálásról. A legoptimálisabb választás, ha olyan készítményeket választunk, amely bőrtípusunknak megfelel, vízmegkötő hatású és olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek segítik a bőr egészségének, rugalmasságának fenntartását.

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.09.19.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Mit tehetünk memóriaromlás esetén?
Meg lehet-e előzni a memóriaromlást? Mi okozhatja ezt az állapotot? Hogyan könnyítsük meg a mindennapjainkat memóriazavar esetén? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a...
Terhességi diabétesz
Hogyan ismerjük fel? Miért fontos a kezelése? Gyógyítható-e a terhességi diabétesz?
Szemviszketés
Ha van érzés, amit nehéz enyhíteni, az a viszkető szem. Az alábbiakban ennek 6 leggyakoribb kiváltó okát gyűjtöttük össze a Tipton Eyeworks szakértőjének segítségével.
Májrák
Van-e jellegzetes tünete a májráknak? Mi hajlamosíthat a kialakulására? Hogyan diagnosztizálható? Kérdések és válaszok a májdaganatról.