Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

Hogyan ápoljuk a bőrünket ősszel?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2021.09.29.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Hogyan védjük a bőrünket a hűvösebb, őszi időben? Mire figyeljünk ilyenkor bőrápolás terén? Összeszedtük a leghasznosabb tudnivalókat az őszi bőrápolással kapcsolatban.

Gondoskodjunk a megfelelő regenerációról!

Az év legmelegebb hónapjai után az ősz a legtökéletesebb idő arcbőrünk regenerálására. A nyári fokozott verítékezés és erős UV-sugárzás megviselheti bőrünket, annak helyreállítása elsődleges feladat ebben az időszakban, amit különböző –általában gyógynövénytartalmú - regeneráló készítményekkel tudunk megtenni.

Gondoskodjunk a megfelelő UV-védelemről!

Bár a napsugárzás nem olyan intenzív, mint nyáron, érdemes a hidegebb időszakban is használni a fényvédő szereket, ugyanis az UV-sugarak ilyenkor sem kímélnek bennünket. Válasszunk ilyenkor olyan készítményeket, amelyek egyszerre hidratálnak és védelmet nyújtanak a káros UV-sugarak ellen.

Ellenőriztessük anyajegyeinket!

Az ősz a legideálisabb időszak arra, hogy ellenőriztessük anyajegyeinket, a bőrön található elváltozásainkat, amikor nemcsak a bőrdiagnosztikára, hanem az esetleges problémás anyajegyek eltávolításra is sor kerülhet.

Ne feledkezzünk meg a hidratálásról!

A hűvös, szeles idő könnyen kiszáríthatja bőrünket, ezért ne feledkezzünk meg ilyenkor a megfelelő hidratálásról. A legoptimálisabb választás, ha olyan készítményeket választunk, amely bőrtípusunknak megfelel, vízmegkötő hatású és olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, amelyek segítik a bőr egészségének, rugalmasságának fenntartását.

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2021.09.29.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Basedow-kór
A Graves-Basedow-kór a pajzsmirigy túlműködésének leggyakrabban előforduló formája. Milyen tünetei lehetnek? Hogyan diagnosztizálható? Összeszedtük a legfontosabb információkat a betegségről.
Milyen tényezők befolyásolhatják a szemüveg választást?
Jóllétünk és komfortérzetünk sok tényezőn múlik. Egy biztos, az éles látás elengedhetetlen az életünkhöz, tehát szemünk egészségére fokozottan figyelnünk kell. De mi a helyzet akkor, ha szemüveget...
Látásvizsgálat
Látásunk az életkor előrehaladtával óhatatlanul is romlik, ezt tudomásul kell vennünk. Természetesen van néhány olyan tényező, amellyel tudjuk ezt a folyamatot lassítani, de nagyon fontos az is, hogy...
Bulimia
Gyakran előfordul, hogy a bulimiában szenvedő emberek úgy érzik, hogy az evés közben elveszítik az irányítást tetteik felett, ami szégyent és bűntudatot okoz nekik. Mit tehet ilyenkor a beteg?