Milyen előnyei lehetnek a medvehagyma fogyasztásának?

Milyen előnyei lehetnek a medvehagyma fogyasztásának?

Milyen előnyei lehetnek a medvehagyma fogyasztásának?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.03.14.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Szedhetünk-e medvehagymát? Milyen előnyökkel járhat a fogyasztása? Okoz-e gyógyszerkölcsönhatást? Kérdések és válaszok a medvehagymáról.

Az egészséges és számos gyógyhatással rendelkező, védett növény levelei könnyen összetéveszthetők a mérgező gyöngyvirágéval, a levelek megdörzsölése után azonban eltérő illatuk segíthet az azonosításban.

Milyen előnyökkel járhat a medvehagyma fogyasztása?

Bár jelenleg még nincs tudományosan alátámasztva, a medvehagymát emésztési zavarok, haspuffadás, magas vérnyomás, bőrkiütések és egyéb betegségek kezelésére is használják. Feltételezik, hogy a benne lévő vegyületek segítenek megelőzni a szívbetegségek kialakulását.

Mire figyeljünk a medvehagyma felhasználásánál?

A medvehagyma kölcsönhatásba léphet a véralvadásgátló gyógyszerekkel, amelynek eredményeként növelheti a vérzékenységet, ezért fokozott figyelmet igényel az együttes fogyasztásuk. Legyünk óvatosak azokkal a gyógyszerekkel is, amelyek nem kifejezetten vérhígítók, de a véralvadást befolyásolják (pl. Aszpirin).

Szedhetünk-e medvehagymát?

Saját felhasználásra medvehagymát (vadfokhagyma) a március vége és április eleje közötti gyűjtési szezonban, állami erdőben napi 2 kilogrammig bárki szedhet, azonban árusításra gyűjteni kizárólag az erdő kezelőjének vagy tulajdonosának engedélyével szabad.

Írta: S.J, újságíró, Források: MTI, Bear'S Garlic - Uses, Side Effects, and More (WebMD), Foró: MTI/Varga György

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2023.03.14.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Fibromyalgia
A fibromyalgia egy összetett betegség, ami fájdalmat, fáradtságot és kognitív problémákat is okozhat, ezért jelentősen ronthatja az életminőséget. Mi okozza? Milyen tünetei lehetnek még, és mit...
Könnyezés
A könnyek biztosítják, hogy a szemed megfelelő mértékben nedves legyen, ami a jó látáshoz és általánosan a komfortérzetedhez elengedhetetlen.
Mikor segíthet az apiterápia?
Mit nevezünk apiterápiának? Milyen állapotok esetén alkalmazzuk, és melyek azok az esetek, amikor kerüljük az apiterápiás termékek használatát?
Széklettranszplantáció
Hogyan zajlik a széklet-transzplantáció? Milyen betegségek esetén lehet rá szükség? Ki lehet donor? Kérdések és válaszok a széklettranszplantációról.