5 tipp a mentális egészségünk megőrzéséért

5 tipp a mentális egészségünk megőrzéséért

5 tipp a mentális egészségünk megőrzéséért

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.01.03.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Újévkor sokan szeretnének életmódot váltani, leszokni a rossz szokásokról. Hogyan maradjunk ezek mellett a változtatások mellett kiegyensúlyozottak? Összeszedtünk 5 tippet, ami a mentális egészségünket támogathatja.

Keljünk fel és énekeljünk!

Mit tehetünk, hogy a reggeli komótos ébredés helyett, vidáman és energikusan tudjuk kezdeni a napjainkat? A zene remek hangulatjavító és stressz levezető: a reggeli megszokott csipogó hang helyett, állítsuk be a kedvenc dallamunkat ébresztőnek, így biztosan jól fog indulni majd a nap.

Bánjunk jól magunkkal!

Mielőtt reggel kikelünk az ágyból, gondoljuk át, hogy mit teszünk meg aznap magunkért. Lehet az egy kellemes, kényeztető fürdő, egy jó könyv vagy a legjobb barátunkkal való beszélgetés. Mindegy mivel töltjük az időt, a lényeg, hogy mindennap szánjunk legalább fél órát a feltöltődésre.  

Lélegezzünk!

Amikor fokozódik a stressz, és gyermekünk vagy főnökünk már az őrületbe kerget minket, próbáljunk meg elvonulni pár percre, lehetőleg egy csendesebb helyre. Csukjuk be a szemünket, és számoljunk vissza 10-től egészen nulláig úgy, hogy minden egyes szám után, veszünk egy mély levegőt, majd lassan kilélegezzük.

Nevessünk!

A nevetés nagyszerűen feltölt és egyes szakértők szerint gyógyító hatással is bír, ezért érdemes olyan filmeket néznünk, amelyek mosolyt csalnak az arcunkra, de az még jobb, ha több időt töltünk a legviccesebb barátainkkal.

Jógázzunk!

A jóga remekül támogatja a testi-lelki fejlődésünket és feltöltődésünket: amellett, hogy erősíti az izmokat, remekül oldja a feszültséget. Válasszunk minden nap egy jógapózt a mentális egyensúlyunk megőrzéséért, tartsuk ki pár másodpercig, és érezzük, ahogy mérséklődik a stressz a testünkben és lelkünkben.

Forrás: 20 New Year's Resolutions You Can Really Keep (WedMD)

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2023.01.03.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Hogyan hat az edzés az elménkre?
A demencia nem része a normális öregedési folyamatnak, ugyanis egyes változatai megfelelő étrenddel és rendszeres testmozgással megelőzhetőek. Hogyan befolyásolhatja a demencia kialakulását a...
Fibromyalgia
A fibromyalgia egy összetett betegség, ami fájdalmat, fáradtságot és kognitív problémákat is okozhat, ezért jelentősen ronthatja az életminőséget. Mi okozza? Milyen tünetei lehetnek még, és mit...
Könnyezés
A könnyek biztosítják, hogy a szemed megfelelő mértékben nedves legyen, ami a jó látáshoz és általánosan a komfortérzetedhez elengedhetetlen.
Széklettranszplantáció
Hogyan zajlik a széklet-transzplantáció? Milyen betegségek esetén lehet rá szükség? Ki lehet donor? Kérdések és válaszok a széklettranszplantációról.