Mit tegyünk elhízás esetén?

Mit tegyünk elhízás esetén?

Mit tegyünk elhízás esetén?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.03.07.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Milyen változtatások szükségesek, ha jelentős többletsúllyal rendelkezünk? Mit tehetünk? Hogyan fogyjunk le? Íme, négy tipp a többletsúly leadásának megkönnyítéséért.

Tervezzünk!

Ha jelentős súlyfelesleggel rendelkezünk, akkor el kell fogadnunk, hogy hosszabb időbe telik a többletsúly leadása is. Számtalan kihívással találhatjuk szemben magunkat a fogyókúra alatt, ezért érdemes ilyenkor szakemberek segítségét kérni, és megtervezni, hogy milyen változtatásokra, lépésekre lehet szükség a sikeres diétához.

Reggelizzünk úgy, mint egy király!

Egyes kutatások szerint azok az emberek, akik többet esznek reggelire és kevesebbet este, általában sikeresebb a testsúlycsökkentés, mint másoknál. Érdemes magas fehérjetartalmú reggelivel kezdeni a napot – különösen meleg, szilárd étellel –, emiatt később jóllakottabbnak és kevésbé éhesnek érezhetjük magunkat. Fogyasszunk reggelire legalább 25 gramm fehérjét, és tervezzük meg úgy a napindító étkezést, hogy kb. 350-400 kalóriának megfelelő ételmennyiséget vigyünk be - mondja Domenica Rubino, a Washingtoni Súlycsökkentő és Kutatási Központ igazgatója.

Használjunk mobilalkalmazásokat!

Kövessük nyomon mit és mennyit eszünk, így könnyebb átlátni – és ezzel elkerülni - a felesleges kalóriabevitelt.

Rendszerezzünk, szelektáljunk!

Pakoljuk el a szemünk elől – fiókba, szekrénybe -  minden édességet, nassolnivalót, és tegyünk a helyükre valamilyen egészséges változatot. Érdemes a hűtőben és a kamra polcain is jobban látható helyre tenni a gyümölcsöt, zöldséget, így nagyobb eséllyel ragadjuk meg azokat, mint a csokit vagy chipset.

Írta: S.J, újságíró, Forrás: Tips to Lose 100 Pounds or More (WebMD)

Bővebben
Kapcsolódó témák
Ajánlott vizsgálat
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2023.03.07.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Mit tehetünk memóriaromlás esetén?
Meg lehet-e előzni a memóriaromlást? Mi okozhatja ezt az állapotot? Hogyan könnyítsük meg a mindennapjainkat memóriazavar esetén? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a...
Terhességi diabétesz
Hogyan ismerjük fel? Miért fontos a kezelése? Gyógyítható-e a terhességi diabétesz?
Szemviszketés
Ha van érzés, amit nehéz enyhíteni, az a viszkető szem. Az alábbiakban ennek 6 leggyakoribb kiváltó okát gyűjtöttük össze a Tipton Eyeworks szakértőjének segítségével.
Májrák
Van-e jellegzetes tünete a májráknak? Mi hajlamosíthat a kialakulására? Hogyan diagnosztizálható? Kérdések és válaszok a májdaganatról.