Mit tegyünk elhízás esetén?

Mit tegyünk elhízás esetén?

Mit tegyünk elhízás esetén?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.03.07.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Milyen változtatások szükségesek, ha jelentős többletsúllyal rendelkezünk? Mit tehetünk? Hogyan fogyjunk le? Íme, négy tipp a többletsúly leadásának megkönnyítéséért.

Tervezzünk!

Ha jelentős súlyfelesleggel rendelkezünk, akkor el kell fogadnunk, hogy hosszabb időbe telik a többletsúly leadása is. Számtalan kihívással találhatjuk szemben magunkat a fogyókúra alatt, ezért érdemes ilyenkor szakemberek segítségét kérni, és megtervezni, hogy milyen változtatásokra, lépésekre lehet szükség a sikeres diétához.

Reggelizzünk úgy, mint egy király!

Egyes kutatások szerint azok az emberek, akik többet esznek reggelire és kevesebbet este, általában sikeresebb a testsúlycsökkentés, mint másoknál. Érdemes magas fehérjetartalmú reggelivel kezdeni a napot – különösen meleg, szilárd étellel –, emiatt később jóllakottabbnak és kevésbé éhesnek érezhetjük magunkat. Fogyasszunk reggelire legalább 25 gramm fehérjét, és tervezzük meg úgy a napindító étkezést, hogy kb. 350-400 kalóriának megfelelő ételmennyiséget vigyünk be - mondja Domenica Rubino, a Washingtoni Súlycsökkentő és Kutatási Központ igazgatója.

Használjunk mobilalkalmazásokat!

Kövessük nyomon mit és mennyit eszünk, így könnyebb átlátni – és ezzel elkerülni - a felesleges kalóriabevitelt.

Rendszerezzünk, szelektáljunk!

Pakoljuk el a szemünk elől – fiókba, szekrénybe -  minden édességet, nassolnivalót, és tegyünk a helyükre valamilyen egészséges változatot. Érdemes a hűtőben és a kamra polcain is jobban látható helyre tenni a gyümölcsöt, zöldséget, így nagyobb eséllyel ragadjuk meg azokat, mint a csokit vagy chipset.

Írta: S.J, újságíró, Forrás: Tips to Lose 100 Pounds or More (WebMD)

Bővebben
Kapcsolódó témák
Ajánlott vizsgálat
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2023.03.07.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Mi az a jeges fürdő?
A közösségi médiában egyre felkapottabb trend az egészségmegőrzés és fogyás céljából vett jeges fürdő. Valóban érdemes kipróbálni?
A szaunázás tényleg kalóriát éget?
A szaunázást gyakran használják pihenésre, illetve egészségügyi előnyei is lehetnek, de kalóriát is égethetünk vele. A szauna egy fűtött helyiség, amely növelheti az elégetett kalóriák mennyiségét a...
9 ok, amiért nem kell félni az egészséges szénhidrátoktól
Bár a finomított szénhidrátok túlzott fogyasztás esetén károsak lehetnek, a teljes értékű szénhidrátforrások hihetetlenül egészségesek. Tény, hogy a világ legegészségesebb ételei közül sok magas...
Mit tehetünk memóriaromlás esetén?
Meg lehet-e előzni a memóriaromlást? Mi okozhatja ezt az állapotot? Hogyan könnyítsük meg a mindennapjainkat memóriazavar esetén? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a...