Hogyan ápoljuk a bőrünket a gazdasági válság idején?

Hogyan ápoljuk a bőrünket a gazdasági válság idején?

Hogyan ápoljuk a bőrünket a gazdasági válság idején?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.02.28.
Szerző: Arterego egészséges életmód
Eljön az idő, amikor a családi élet háttérbe szorítja az arcápolásra fordítható időt, vagy éppen kevesebbet tudunk erre a célra áldozni. A jelenlegi gazdasági helyzetben azonban aktuálisabb a kérdés, mint valaha: mire is valóban szükségünk?

Szakonyi Eszter, kozmetikus mester, a 35 magyar és nemzetközi díjjal elismert Vintage Beauty brand tulajdonosa gyűjtötte össze a legfontosabb szempontokat, hogy miként tudunk gazdaságosan kozmetikumot választani magunknak.

Milyen krémeket vegyünk, ami a bőrünknek is megfelelő, de pénztárcabarát is egyben?

„Szűkebb anyagi lehetőségek esetén rövid távon biztonságos megoldás lehet egy patikai előállítású, egyszerű magisztrális hidratáló krém választása is” – kezdi Eszter. – „Ha többre vágyunk, akkor a bio-, vagy natúr jelzéssel ellátott termékek polcain érdemes kutakodni.”

Mire figyeljünk?

„Ha a termék címkéjén több "oil", "extract", vagy "water" szóval végződő kifejezést találunk, mint egyebet, akkor bizakodhatunk, hogy a termék viszonylag kevés adalékanyagot tartalmaz. Elsősorban a "vízhiányos bőrre", vagy "hidratáló" kifejezések azok, amelyeket bármely bőrtípusra is kenjünk, nagy eséllyel nem zsírozza túl az arcbőrt. Ha mégis melléfognánk és bőrünk igényeihez képest magas olajtartalmú krémre esne a választásunk, ne dobjuk ki! Kissé nedves-vizes bőrfelületre kenve, bármely krém lelágyítható, "megszelídíthető.”

Hogyan spórolhatunk?

Sokan ott próbálnak esetleg spórolni, hogy megpróbálnak egyetlen krémet választani. Ezzel nincs is gond, bár értelemszerűen van különbség a nappali és az éjszakai krémek között, hiszen nappalra magasabb víztartalmú, éjszakára magasabb olajtartalmú termékeket érdemes használni, ezért, ha csupán egy krémet szeretnénk használni, akkor törekedjünk egy minél semlegesebb, átlagos krém kiválasztására, a nedvességmegkötőkben gazdag, hyaluronsav vagy kollagén tartalmú szérumokkal egészen biztosan kis kockázatot vállalunk. Egy jó krémnek, amely tiszta, értelmezhető alapanyagokat tartalmaz, napi kétszeri kenéssel megfelelő hidratálást kell nyújtania. Viszont semmiképp ne használjunk fényvédő faktorral ellátott nappali krémet éjszakára, erre ügyeljünk!

Arterego Szerző: Arterego egészséges életmód Megjelenés dátuma: 2023.02.28.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Mit jelent az öngondoskodás?
Az öngondoskodás sokak szerint felesleges, vagy csak megfeledkeznek róla. Valójában a szerepük kulcsfontosságú, hiszen ezek a tevékenységek nagyon fontosak a testi és lelki egészség megóvása...
10 otthoni módszer a korpa ellen
A korpát, vagyis a viszkető, fehér darabokat a fejbőrön mindenki ismeri, sokszor okozhat kellemetlenséget. A világ lakosságának közel 50%-a életében legalább egyszer megtapasztalja.
Valóban frissebb a holnap az új Myrkl étrend-kiegészítővel? Kipróbáltuk!
Semmiképp sem szeretnénk az alkoholfogyasztást népszerűsíteni, mindössze egy hétvégi vacsora közbeni könnyed koccintás tapasztalatait osztjuk meg cikkünkben egy szubjektív beszámoló formájában.
Mit tehetünk memóriaromlás esetén?
Meg lehet-e előzni a memóriaromlást? Mi okozhatja ezt az állapotot? Hogyan könnyítsük meg a mindennapjainkat memóriazavar esetén? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a...