Hogyan tehetjük egészségesebbé a Mikulás csomagot?

Hogyan tehetjük egészségesebbé a Mikulás csomagot?

Hogyan tehetjük egészségesebbé a Mikulás csomagot?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.12.03.
Szerző: doktorGO egészség okosan
A boltok kínálatában számtalan csokoládé és édesség közül választhatunk az ünnepek közeledtével, érdemes azonban az egészségre is gondolni, és tudatosan vásárolni ilyenkor (is). Hogyan tehetjük egészségesebbé a Mikulás csomagot?

Milyen édességet tegyünk a csomagba?

A csokoládé választásnál a legjobb, ha magas, 70-80 százalékos kakaótartalommal rendelkező édességeket választunk. Előfordulhat, hogy a gyerekek kevésbé preferálják ezeket a csokoládékat, ezért ilyenkor az édesség tejtartalma alapján mérlegeljünk – a kakaótartalomhoz hasonlóan, legyen minél magasabb ez az érték. Az étbevonós termékek jellemzően magas zsírtartalommal és alacsony kakaótartalommal bírnak, ezért ezeket inkább kerüljük.

Mivel tehetjük egészségesebbé a Mikulás csomagot?

Dúsítsuk a csomagot friss gyümölcsökkel (pl. narancs, mandarin, alma), tehetünk bele aszalványokat (pl. mazsola, sárgabarack, datolya, áfonya), vagy diót és egyéb olajos magvakat (pl. mandula, kesudió), de jó választás lehet a natúr földimogyoró vagy a müzliszelet is.

Figyeljünk a táplálkozásra az ünnepek alatt is!

Az ünnepek közeledtével hajlamosabbak vagyunk a mértéktelen (édesség)evésre, ezért nagyon fontos, hogy:

  • figyeljünk a megfelelő mennyiségű rostfogyasztásra, hogy elkerüljük a székrekedés kialakulását (pl. étkezéseinknél együnk friss zöldséget).
  • lehetőleg kerüljük el a túlevést.
  • figyeljünk a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelre, és mértékkel fogyasszunk alkoholt.

Írta: S.J, újságíró, Forrás: MDOSZ

Ajánlott vizsgálat
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.12.03.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Vörös fényterápia: Íme, a szakértő véleménye
A vörös fényterápia jelenleg nagy divat, és sokan hirdetik bőrre gyakorolt előnyeit – de a szakértők szerint fontos, hogy csak jóváhagyott eszközöket használjunk a kívánt hatás eléréséhez.
Gyógyszer-vagy étrendkiegészítő: mire figyeljünk?
Nagyon sokan gondolják, hogy az étrendkiegészítők, főleg a növényi összetevőt tartalmazók mivel természetesek, így nem okozhatnak semmilyen mellékhatást. Sokszor hangzik el a patikába betérők...
Mit jelent az öngondoskodás?
Az öngondoskodás sokak szerint felesleges, vagy csak megfeledkeznek róla. Valójában a szerepük kulcsfontosságú, hiszen ezek a tevékenységek nagyon fontosak a testi és lelki egészség megóvása...
10 otthoni módszer a korpa ellen
A korpát, vagyis a viszkető, fehér darabokat a fejbőrön mindenki ismeri, sokszor okozhat kellemetlenséget. A világ lakosságának közel 50%-a életében legalább egyszer megtapasztalja.