Hogyan tehetjük egészségesebbé a Mikulás csomagot?

Hogyan tehetjük egészségesebbé a Mikulás csomagot?

Hogyan tehetjük egészségesebbé a Mikulás csomagot?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.12.03.
Szerző: doktorGO egészség okosan
A boltok kínálatában számtalan csokoládé és édesség közül választhatunk az ünnepek közeledtével, érdemes azonban az egészségre is gondolni, és tudatosan vásárolni ilyenkor (is). Hogyan tehetjük egészségesebbé a Mikulás csomagot?

Milyen édességet tegyünk a csomagba?

A csokoládé választásnál a legjobb, ha magas, 70-80 százalékos kakaótartalommal rendelkező édességeket választunk. Előfordulhat, hogy a gyerekek kevésbé preferálják ezeket a csokoládékat, ezért ilyenkor az édesség tejtartalma alapján mérlegeljünk – a kakaótartalomhoz hasonlóan, legyen minél magasabb ez az érték. Az étbevonós termékek jellemzően magas zsírtartalommal és alacsony kakaótartalommal bírnak, ezért ezeket inkább kerüljük.

Mivel tehetjük egészségesebbé a Mikulás csomagot?

Dúsítsuk a csomagot friss gyümölcsökkel (pl. narancs, mandarin, alma), tehetünk bele aszalványokat (pl. mazsola, sárgabarack, datolya, áfonya), vagy diót és egyéb olajos magvakat (pl. mandula, kesudió), de jó választás lehet a natúr földimogyoró vagy a müzliszelet is.

Figyeljünk a táplálkozásra az ünnepek alatt is!

Az ünnepek közeledtével hajlamosabbak vagyunk a mértéktelen (édesség)evésre, ezért nagyon fontos, hogy:

  • figyeljünk a megfelelő mennyiségű rostfogyasztásra, hogy elkerüljük a székrekedés kialakulását (pl. étkezéseinknél együnk friss zöldséget).
  • lehetőleg kerüljük el a túlevést.
  • figyeljünk a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelre, és mértékkel fogyasszunk alkoholt.

Írta: S.J, újságíró, Forrás: MDOSZ

Ajánlott vizsgálat
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.12.03.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Valóban frissebb a holnap az új Myrkl étrend-kiegészítővel? Kipróbáltuk!
Semmiképp sem szeretnénk az alkoholfogyasztást népszerűsíteni, mindössze egy hétvégi vacsora közbeni könnyed koccintás tapasztalatait osztjuk meg cikkünkben egy szubjektív beszámoló formájában.
Mit tehetünk memóriaromlás esetén?
Meg lehet-e előzni a memóriaromlást? Mi okozhatja ezt az állapotot? Hogyan könnyítsük meg a mindennapjainkat memóriazavar esetén? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a...
Terhességi diabétesz
Hogyan ismerjük fel? Miért fontos a kezelése? Gyógyítható-e a terhességi diabétesz?
Szemviszketés
Ha van érzés, amit nehéz enyhíteni, az a viszkető szem. Az alábbiakban ennek 6 leggyakoribb kiváltó okát gyűjtöttük össze a Tipton Eyeworks szakértőjének segítségével.