Mekkora kockázattal jár az ünnepi látogatás betegség idején?

Mekkora kockázattal jár az ünnepi látogatás betegség idején?

Mekkora kockázattal jár az ünnepi látogatás betegség idején?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.12.26.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Az ünnepek talán legfontosabb részét jelentik a rokoni látogatások, a családi, baráti összejövetelek. Betegség esetén azonban ezek a találkozók kockázatokat is rejtenek magukban, különösen azok számára, akik az egészségi állapotuk miatt jobban ki vannak téve a fertőzés veszélyeinek.

Mekkora kockázattal jár az ünnepi látogatás?

Ha figyelembe vesszük, hogy az ünnepi rokonlátogatások során egy ember összesen hány másikkal találkozik, akkor elmondható, hogy a krónikus tüdőbetegséggel élők nagy része valószínűleg fog találkozni beteg rokonnal az ünnepek alatt, és órákat tölt majd vele egy légtérben.

Mit tehetünk a megelőzés érdekében?

Egy családi összejövetel során sem lehetetlen jelentősen csökkenteni a fertőzés kockázatát:

  • A távolság tartásával,
  • a gyakori szellőztetéssel,
  • a felületek többszöri fertőtlenítésével,
  • a maszk használatával.

Sok szakember ajánlja gyorsteszt elvégzését is a rokoni összejövetelek előtt, emellett itt van az oltás lehetősége is.

A felelősség a miénk!

Számtalan helyről elérhetők hasznos információk a vírus elleni védekezéshez, de egyik forrás sem fogja levenni a felelősséget a vállunkról, amikor arról döntünk, hogy milyen módon védekezünk, és hogy kikkel érintkezünk, így, ez a cikk sem.

Forrás: Action Heller Consulting

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.12.26.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Hogyan terjednek a vírusok?
Áttörést hozhat a levegőben terjedő kórokozók és légúti fertőzések kezelésében egy friss kutatás. A koronavírus terjedését vizsgáló tanulmány nemcsak korábban nem ismert koronavírus-forrásokat...
Fibromyalgia
A fibromyalgia egy összetett betegség, ami fájdalmat, fáradtságot és kognitív problémákat is okozhat, ezért jelentősen ronthatja az életminőséget. Mi okozza? Milyen tünetei lehetnek még, és mit...
Könnyezés
A könnyek biztosítják, hogy a szemed megfelelő mértékben nedves legyen, ami a jó látáshoz és általánosan a komfortérzetedhez elengedhetetlen.
Széklettranszplantáció
Hogyan zajlik a széklet-transzplantáció? Milyen betegségek esetén lehet rá szükség? Ki lehet donor? Kérdések és válaszok a széklettranszplantációról.