Mit árul le rólunk a testbeszédünk?

Mit árul le rólunk a testbeszédünk?

Mit árul le rólunk a testbeszédünk?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.04.17.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Van, amikor egyetlen szó sem kell ahhoz, hogy kifejezzük érzelmeinket. Gesztusaink, mimikánk, testtartásunk azonban olyan érzéseket is elárulhat rólunk, amit inkább elrejteni szeretnénk, nem pedig megmutatni. Mit árulhat el rólunk a testbeszédünk?

Kézfogás

A kézfogás nagymértékben meghatározhatja az első benyomásunkat egy idegenről. A határozott, jól időzített (nem túl hosszú és nem is túl rövid) kézrázás azt sugallja, hogy határozott és magabiztos az illető, míg a gyenge és elernyedt szorítás bizonytalanságot sugall „viselőjéről”, ha pedig túl gyorsan elkapjuk a kezünket, akkor félénkséget feltételezhetnek rólunk.

Bólogatás

Amennyiben a beszélgetések közben gyakran bólogatunk, akkor a többi ember érdeklődőnek láthat minket, ezzel könnyebben tudunk meggyőzni másokat az álláspontunkról.

Testtartás

Testtartásunk sokkal többet árulhat el rólunk, mint gondolnánk. Egyes kutatások szerint a vállak felhúzása, megfeszítése stresszről és szomorúságról árulkodhat, míg az egyenes testtartás a pozitív, magabiztos és koncentrált hozzáállást tükrözi.  

Arc és haj érintése

Kacérnak tűnhetünk, ha a hajtincseinket hátrafésüljük vagy az ujjainkat az arcunkhoz érintjük. lyenkor azt a látszatot kelthetjük, hogy a velünk szemben lévő figyelmét szeretnénk magunkra vonni.

Szemkontaktus

A szemkontaktus fenntartása vegyes érzelmeket kelthet bennünk, ugyanis akivel jól érezzük magunkat, azzal nagyobb valószínűséggel szeretünk hosszabban egymásra nézni, de idegenektől akár fenyegetőnek is tűnhet az, ha hosszan a tekintetünket keresi.

Állás

Nyitottnak tűnhetünk akkor, ha széles terpeszben állunk, és karjaink szabadon vannak, ha azonban a földet bámuljuk, vagy a karjainkat keresztezzük a mellkasunk előtt, akkor nagyobb valószínűséggel gondolják rólunk, hogy zárkózottak és elutasítóbbak vagyunk.

Írta: S.J újságíró, Forrás: What Does Your Body Language Say? (WebMD)

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2023.04.17.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Valóban frissebb a holnap az új Myrkl étrend-kiegészítővel? Kipróbáltuk!
Semmiképp sem szeretnénk az alkoholfogyasztást népszerűsíteni, mindössze egy hétvégi vacsora közbeni könnyed koccintás tapasztalatait osztjuk meg cikkünkben egy szubjektív beszámoló formájában.
Mit tehetünk memóriaromlás esetén?
Meg lehet-e előzni a memóriaromlást? Mi okozhatja ezt az állapotot? Hogyan könnyítsük meg a mindennapjainkat memóriazavar esetén? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a...
Terhességi diabétesz
Hogyan ismerjük fel? Miért fontos a kezelése? Gyógyítható-e a terhességi diabétesz?
Szemviszketés
Ha van érzés, amit nehéz enyhíteni, az a viszkető szem. Az alábbiakban ennek 6 leggyakoribb kiváltó okát gyűjtöttük össze a Tipton Eyeworks szakértőjének segítségével.