Mit árul le rólunk a testbeszédünk?

Mit árul le rólunk a testbeszédünk?

Mit árul le rólunk a testbeszédünk?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.04.17.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Van, amikor egyetlen szó sem kell ahhoz, hogy kifejezzük érzelmeinket. Gesztusaink, mimikánk, testtartásunk azonban olyan érzéseket is elárulhat rólunk, amit inkább elrejteni szeretnénk, nem pedig megmutatni. Mit árulhat el rólunk a testbeszédünk?

Kézfogás

A kézfogás nagymértékben meghatározhatja az első benyomásunkat egy idegenről. A határozott, jól időzített (nem túl hosszú és nem is túl rövid) kézrázás azt sugallja, hogy határozott és magabiztos az illető, míg a gyenge és elernyedt szorítás bizonytalanságot sugall „viselőjéről”, ha pedig túl gyorsan elkapjuk a kezünket, akkor félénkséget feltételezhetnek rólunk.

Bólogatás

Amennyiben a beszélgetések közben gyakran bólogatunk, akkor a többi ember érdeklődőnek láthat minket, ezzel könnyebben tudunk meggyőzni másokat az álláspontunkról.

Testtartás

Testtartásunk sokkal többet árulhat el rólunk, mint gondolnánk. Egyes kutatások szerint a vállak felhúzása, megfeszítése stresszről és szomorúságról árulkodhat, míg az egyenes testtartás a pozitív, magabiztos és koncentrált hozzáállást tükrözi.  

Arc és haj érintése

Kacérnak tűnhetünk, ha a hajtincseinket hátrafésüljük vagy az ujjainkat az arcunkhoz érintjük. lyenkor azt a látszatot kelthetjük, hogy a velünk szemben lévő figyelmét szeretnénk magunkra vonni.

Szemkontaktus

A szemkontaktus fenntartása vegyes érzelmeket kelthet bennünk, ugyanis akivel jól érezzük magunkat, azzal nagyobb valószínűséggel szeretünk hosszabban egymásra nézni, de idegenektől akár fenyegetőnek is tűnhet az, ha hosszan a tekintetünket keresi.

Állás

Nyitottnak tűnhetünk akkor, ha széles terpeszben állunk, és karjaink szabadon vannak, ha azonban a földet bámuljuk, vagy a karjainkat keresztezzük a mellkasunk előtt, akkor nagyobb valószínűséggel gondolják rólunk, hogy zárkózottak és elutasítóbbak vagyunk.

Írta: S.J újságíró, Forrás: What Does Your Body Language Say? (WebMD)

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2023.04.17.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Vörös fényterápia: Íme, a szakértő véleménye
A vörös fényterápia jelenleg nagy divat, és sokan hirdetik bőrre gyakorolt előnyeit – de a szakértők szerint fontos, hogy csak jóváhagyott eszközöket használjunk a kívánt hatás eléréséhez.
Gyógyszer-vagy étrendkiegészítő: mire figyeljünk?
Nagyon sokan gondolják, hogy az étrendkiegészítők, főleg a növényi összetevőt tartalmazók mivel természetesek, így nem okozhatnak semmilyen mellékhatást. Sokszor hangzik el a patikába betérők...
Mit jelent az öngondoskodás?
Az öngondoskodás sokak szerint felesleges, vagy csak megfeledkeznek róla. Valójában a szerepük kulcsfontosságú, hiszen ezek a tevékenységek nagyon fontosak a testi és lelki egészség megóvása...
10 otthoni módszer a korpa ellen
A korpát, vagyis a viszkető, fehér darabokat a fejbőrön mindenki ismeri, sokszor okozhat kellemetlenséget. A világ lakosságának közel 50%-a életében legalább egyszer megtapasztalja.