Miről árulkodik az otthonod az egészségedről?

Miről árulkodik az otthonod az egészségedről?

Miről árulkodik az otthonod az egészségedről?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2021.11.16.
Szerző: doktorGO
Számos dolog árulkodhat az egészségi állapotodról, így az otthonod is. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, ami hosszú távon befolyásolhatja a testi-szellemi jóllétedet.

Mi van a konyhapultodon?

Nézz körül, mit látsz meg először a konyhádban: csokit, cukorkát, chips-et vagy gyümölcsöket és zöldségeket? Ha gyakran nassolsz, érdemes a látható helyekre egészséges snackeket helyezni (pl. magvak, aszalványok, zöldségchipsek).

Poros a konyhaasztalod?

Ha a zsúfolt időbeosztás miatt szinte soha nem használod a konyhaasztalt, az hosszú távon negatívan befolyásolhatja az egészségedet (pl. helyette a képernyő előtt vagy állva eszel), nem beszélve arról, hogy egy nagyon fontos közös társas tevékenységtől fosztod meg magad és a családodat. Próbálj időt szakítani a nyugodt, közös étkezésekre.

Mekkora edényeket használsz?

Egyes tanulmányok azt mutatják, hogy azok az emberek, akik nagyobb tálakat, tányérokat használnak a konyhában, hajlamosabbak arra, hogy többet egyenek, mint amennyire szükségük van. Azért, hogy ezt elkerüld, próbáld ki a következő trükköt: használd a nagyobb tányérokat az egészségesebb fogásokhoz, míg a kevésbé egészséges ételeket inkább a kisebb edényekbe tálald.

Helyesen tárolod az ételeket?

A legjobb, ha annyi ételt veszel, illetve főzöl meg, amennyit el is fogyasztasz, de sajnos ez nem mindig sikerül. A pocséklás elkerülése érdekében a megmaradt ételeket elteszed, de nagyon fontos ilyenkor, hogy megfelelően tárold azokat. Használj légmentesen záródó edényeket, a melegítésre szoruló fogásokat pedig kerámiában vagy üvegben melegítsd. Melegítés során figyelj arra, hogy teljesen átmelegedett az étel, ne maradjanak benne hideg falatok.

Hány képernyőd van a hálószobában?

Szeretsz tévézni vagy szörfözni az interneten lefekvés előtt? Még esetleg chatelsz a barátaiddal is mielőtt elalszol? Fontos tudnod, hogy a túl sok képernyőhasználat rányomhatja a bélyegét az alvásodra: az elektromos kütyükből származó fény megnehezítheti ugyanis az elalvást. Ha van rá lehetőséged, érdemes a hálószobádban mellőzni ezeknek a készülékeknek a használatát.

Milyen dekorációk vannak a dolgozószobádban?

Egyes kutatások összefüggést találtak a környezet (pl. színek) és a kreativitás, valamint a feladatok végrehajtásának képessége között, emiatt érdemes figyelned a falak színének, illetve a dolgozószoba dekorációjának kiválasztására. A helyesen megválasztott szín segítheti a könnyebb munkavégzést.

Forrás: https://www.webmd.com/balance/ss/slideshow-house-health

doktorGO Szerző: doktorGO Megjelenés dátuma: 2021.11.16.
Kérjük, értékeld a cikket!
Mit írtak mások a életmód témában?
Hasznos lehet
Számos információ kering az interneten, így nem csoda, ha a vitaminok és ásványi anyagok útvesztőjében elbizonytalanodhatunk. A következőkben a Réz hivatalosan is igazolt hatásait szedt ...
Étcsoki, fehércsoki, tejcsoki, gyümölcsös, magvas vagy töltött, a csokoládéknak már számos fajtája létezik. A közkedvelt édességet elsősorban az íze miatt fogyasztjuk, azonban pozit ...
A daganatos betegségek közül a tüdőrák szedi a legtöbb áldozatot, a betegek 25 százaléka a nemdohányzók közé tartozik. Mi okozhatja még a kialakulását, melyek a tünetei és hogyan el ...
A pitvarfibrilláció (avagy pitvari remegés) az egyik leggyakoribb szívritmuszavar, mely során a szív összehúzódása nem ritmusosan, hanem rendszertelenül és általában gyorsabban történi ...