Mi kell a jogosítvány meghosszabbításához?

Mi kell a jogosítvány meghosszabbításához?

Mi kell a jogosítvány meghosszabbításához?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.05.15.
Szerző: Arterego egészséges életmód
Sorban állás, ügyintézés, várakozás. Mostanában különösen nagy kihívás időpontot szerezni, ha okmányainkat hosszabbítani szeretnénk, hiszen a szokásos tumultus fokozódik azáltal, hogy a veszélyhelyzet miatti okmánylejárat meghosszabbításnak most vége, a türelmi idő lejárt. Mire figyeljünk ilyenkor?

Meddig van „időnk”?

Június 30-ig minden iratot meg kell újítani, így mostanában a szokásosnál is több jogosítvány hosszabbításra lehet számítani, úgyhogy mindenképpen jól teszi mindenki, hogy ha időben ellenőrzi iratait, és foglal időpontot valamelyik okmányirodába.

Szükséges-e orvosi vizsgálat?

A háziorvos, üzemorvos az EESZT-ben nyilvántartott kórelőzmények alapján, az általános orvosi alkalmassági mellett, további vizsgálatokat kérhet el. (Ha például a korábbi adatok alapján alvási apnoé gyanúja merül fel, az orvos elrendelheti a szakvélemény bekérését, mely kizárólag akkreditált intézményben és szomnológus végzettségű szakorvos véleményezésével érvényes.)

Szükséges-e egyéb vizsgálat, ha nem hivatásszerű sofőr vagyok?

Természetesen saját magunk és családunk biztonsága érdekében „B” kategóriás jogosítványnál, személygépjármű vezetésénél is nagyon fontos mindez, de különösen kiemelt figyelem övezi a professzionális személyszállítók vezetési engedélyének meghosszabbítását.

Mit tehetünk?

Akinél tehát bármilyen egészségügyi probléma fennállhat, időben keresse fel a háziorvost vagy az üzemorvost, és foglaljon időpontot szakorvosi vizsgálatra is, ahol megkaphatja a jogosítványához szükséges szakorvosi engedélyt. 

Arterego Szerző: Arterego egészséges életmód Megjelenés dátuma: 2022.05.15.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Mi okozza a befagyott váll szindrómát?
A vállízület fokozódó fájdalommal és mozgásbeszűküléssel járó panaszai mögött gyakran az ízületi tok és a szalagrendszer krónikus gyulladásával, heges megvastagodásával járó kórkép áll. Milyen...
Basedow-kór
A Graves-Basedow-kór a pajzsmirigy túlműködésének leggyakrabban előforduló formája. Milyen tünetei lehetnek? Hogyan diagnosztizálható? Összeszedtük a legfontosabb információkat a betegségről.
Látásvizsgálat
Látásunk az életkor előrehaladtával óhatatlanul is romlik, ezt tudomásul kell vennünk. Természetesen van néhány olyan tényező, amellyel tudjuk ezt a folyamatot lassítani, de nagyon fontos az is, hogy...
Bulimia
Gyakran előfordul, hogy a bulimiában szenvedő emberek úgy érzik, hogy az evés közben elveszítik az irányítást tetteik felett, ami szégyent és bűntudatot okoz nekik. Mit tehet ilyenkor a beteg?