Mi kell a jogosítvány meghosszabbításához?

Mi kell a jogosítvány meghosszabbításához?

Mi kell a jogosítvány meghosszabbításához?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.05.15.
Szerző: Arterego egészséges életmód
Sorban állás, ügyintézés, várakozás. Mostanában különösen nagy kihívás időpontot szerezni, ha okmányainkat hosszabbítani szeretnénk, hiszen a szokásos tumultus fokozódik azáltal, hogy a veszélyhelyzet miatti okmánylejárat meghosszabbításnak most vége, a türelmi idő lejárt. Mire figyeljünk ilyenkor?

Meddig van „időnk”?

Június 30-ig minden iratot meg kell újítani, így mostanában a szokásosnál is több jogosítvány hosszabbításra lehet számítani, úgyhogy mindenképpen jól teszi mindenki, hogy ha időben ellenőrzi iratait, és foglal időpontot valamelyik okmányirodába.

Szükséges-e orvosi vizsgálat?

A háziorvos, üzemorvos az EESZT-ben nyilvántartott kórelőzmények alapján, az általános orvosi alkalmassági mellett, további vizsgálatokat kérhet el. (Ha például a korábbi adatok alapján alvási apnoé gyanúja merül fel, az orvos elrendelheti a szakvélemény bekérését, mely kizárólag akkreditált intézményben és szomnológus végzettségű szakorvos véleményezésével érvényes.)

Szükséges-e egyéb vizsgálat, ha nem hivatásszerű sofőr vagyok?

Természetesen saját magunk és családunk biztonsága érdekében „B” kategóriás jogosítványnál, személygépjármű vezetésénél is nagyon fontos mindez, de különösen kiemelt figyelem övezi a professzionális személyszállítók vezetési engedélyének meghosszabbítását.

Mit tehetünk?

Akinél tehát bármilyen egészségügyi probléma fennállhat, időben keresse fel a háziorvost vagy az üzemorvost, és foglaljon időpontot szakorvosi vizsgálatra is, ahol megkaphatja a jogosítványához szükséges szakorvosi engedélyt. 

Arterego Szerző: Arterego egészséges életmód Megjelenés dátuma: 2022.05.15.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Mire figyeljünk a levendula felhasználása során?
A levendula (Lavandula angustifolia) 30-60 cm magasra növő, mediterrán vidékeken őshonos növény (Magyarországon termesztik), amelynek lila, édeskés illatú virágját hasznosítják. Legtöbbször...
Idegrendszeri tünetek
Az idegrendszer különböző sérülései, megbetegedései jellegzetes idegrendszeri (neurológiai) tüneteket eredményezhetnek. Vegyük sorra, melyek a leggyakrabban előforduló idegrendszeri tünetek.
Audiometria
Mikor érdemes bejelentkezni audiometria vizsgálatra? Mire számíthatunk ilyenkor? Kérdések és válaszok az audiometriáról.
Rekedtség
Rekedtséget számos állapot, betegség kiválthat – szerencsére legtöbbször banális, hétköznapi okok vannak a háttérben, de néha egy-egy komoly betegség is kiváltó ok lehet. Lássuk, mik okozhatnak...