Hogyan érezd jobban magad 15 perc alatt?

Hogyan érezd jobban magad 15 perc alatt?

Hogyan érezd jobban magad 15 perc alatt?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.08.25.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Gyors megoldásra van szükséged, amivel rövid időn belül jobban érezheted magad? Összeszedtünk néhány olyan dolgot, amivel kizökkenthetsz a hétköznapi gondok, hajtás, problémák alól.

Tarts meditációs szünetet!

Helyezkedj el kényelmesen, hunyd le a szemed és koncentrálj csak a légzésedre, ha valami esetleg elvonná a figyelmedet, akkor ismét hozd vissza a figyelmed a légzésre. A stressz levezetésének és az energia visszanyerésének remek módja lehet egy rövid meditáció.

Irány a szabadba!

Menj ki pár percre a friss levegőre és élvezd a körülötted lévő fák, virágok, parkok természetes energiáját még akkor is, ha városban tartózkodsz. A szabad levegőn töltött percek jótékony hatással lehetnek a memóriára, a kedvedre és a kreativitásodra is. 

Nevess!

Olvass el vagy hallgass meg egy vicces történetet a kedvenc humoristádtól, esetleg hívd fel egy olyan barátodat, aki mindig feldob, hogy kicsit kizökkentsen az adott hangulatodból. Pár perc múlva csak azt fogod észrevenni, hogy könnyebben tudsz koncentrálni, tisztábbak lettek a gondolataid és jobb lett a kedved is.

Listázz!

Vegyél elő egy tollat és sorolj fel legalább 10 olyan dolgot, amiért hálás vagy. Lehet ez egészen apróság, de gondolhatsz nagyobb dolgokra is, a lényeg, hogy olyan dolgokat írj fel, amire egyértelműen pozitívan gondolsz.  

Kívánj valamit!

A mások iránti együttérzés pozitívan hathat a saját életünkre is, ezért használd ki ennek a gyakorlatnak a jótékony hatását. Gondolj valakire (ez lehet családtag, barát vagy akár egy ismeretlen), és gondolatban kívánj neki valami olyat, ami örömmel töltene el Téged is. Már magától az érzéstől is jobban fogod érezni magad, de ha ettől többre vágysz, és tettekkel is szívesen segítenél, akkor találd meg a módját hogyan tudsz segíteni rokonaidnak, barátaidnak vagy csatlakozz egy szervezethez önkéntesként.

Zenére fel!

Vedd elő a kedvenc dalaidat és játszd le őket, ezzel csökkentheted az esetleges szorongást vagy fájdalom érzetet. Ha úgy érzed, legszívesebben táncra perdülnél, akkor se fogd vissza Magad, hiszen még hatásosabbá válik a „zeneterápia”.

Ápold a kapcsolataidat!

Hívd fel a barátaidat vagy dobj egy kedves üzenetet az egyik családtagodnak, amiben kávéra invitálod őt. A többi emberrel való kapcsolattartás javíthatja a testi-lelki állapotodat, ha pedig ezt egy öleléssel is „megspékeled”, akkor egy tanulmány szerint nemcsak a konfliktusokat tudod majd jobban kezelni, hanem az immunrendszered egészséges működését is támogathatod vele.

Írj köszönőlevelet!

Segített Neked valaki vagy rendszeres támogatást kapsz valakitől? Esetleg hálás vagy a legutóbbi születésnapi ajándékodért? Írj néhány kedves szót annak, akire éppen gondolsz és máris kizökkent a jelenlegi állapotodból.

Nyújts!

Tarts egy rövid szünetet és nyújtózz egyet! Csinálj pár jógagyakorlatot, amivel megnyújthatod a vállad, a hátad, a nyakad, illetve kinyújtóztathatod a lábaidat is. A nyújtás nem csak csökkenti a stresszt, hanem extra vért pumpálhat az izmaidba, amitől egyértelműen jobban fogod érezni magad.

Forrás: How to Feel Better in Less Than 15 Minutes (WebMD)

doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.08.25.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Mesterséges intelligencia segítheti a depresszió szűrését
Beszédelemzésen alapuló, a depresszió felismerését segítő nyelvfüggetlen szoftvert fejlesztenek közösen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Semmelweis Egyetem szakemberei. A...
Fibromyalgia
A fibromyalgia egy összetett betegség, ami fájdalmat, fáradtságot és kognitív problémákat is okozhat, ezért jelentősen ronthatja az életminőséget. Mi okozza? Milyen tünetei lehetnek még, és mit...
Könnyezés
A könnyek biztosítják, hogy a szemed megfelelő mértékben nedves legyen, ami a jó látáshoz és általánosan a komfortérzetedhez elengedhetetlen.
Széklettranszplantáció
Hogyan zajlik a széklet-transzplantáció? Milyen betegségek esetén lehet rá szükség? Ki lehet donor? Kérdések és válaszok a széklettranszplantációról.