Mit tanácsol Jennifer Aniston az inszomniával élőknek?

Mit tanácsol Jennifer Aniston az inszomniával élőknek?

Mit tanácsol Jennifer Aniston az inszomniával élőknek?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.09.07.
Szerző: doktorGO egészség okosan
A felnőtt lakosság körülbelül 30 százaléka szenved álmatlanságtól, köztük az ismert színésznő Jennifer Aniston is. Bár a színésznő sokáig halogatta, hogy orvosi segítséget kérjen, idővel belátta ennek szükségességét, és a Seize the Night & Day kampányhoz csatlakozva, minden érintettet arra biztat, hogy ne halogassa a segítségkérést.

 „Az alvás rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges maradjak. Azt vettem észre, hogy nem voltam motivált a mindennapokban, nehezen tanultam a szövegeimet, nem volt kedvem edzeni, és az étkezésem is teljesen megváltozott. Eleinte nem értettem, mi lehet a probléma, de az orvosom rákérdezett az alvási szokásaimra, és bár akkor azt hittem, minden rendben van vele, rá kellett jönnöm, hogy – ahogy mondta is – már az inszomnia hosszú távú következményeit tapasztaltam magamon.” – fejtette ki Jennifer Aniston.

Mit tanácsol Jennifer Aniston az inszomniával élőknek?

  • „Ha valaki alvászavarral küzd, forduljon hamarabb orvoshoz, mint én! - Ne tekintsük normálisnak, hogy fiatal korban semmi bajunk nincs attól, hogy nem alszunk. Ha az inszomnia tüneteit észleljük magunkon, forduljunk minél előbb orvoshoz.”
  • „Próbáljuk kikapcsolni külvilágot, mert nagy az esélye, hogy olyasmit olvasunk, látunk vagy hallunk, amitől izgatottak, esetleg idegesek leszünk, így nem fogunk tudni elaludni. Helyette, találjunk valami olyan rituálét, ami megnyugtat, így könnyebben fog menni az elalvás.”

Gyakorlati tippek a színésznőtől

  • Próbáljunk meditálni, relaxálni, nyújtani, jógázni.
  • Igyunk citromos meleg vizet lefekvés előtt az alvás elősegítésére.
  • Ne használjuk az elektronikai eszközeinket lefekvés előtt (tv, telefon, stb.)
  • Ne vigyük be a hálószobába a telefonunkat.
  • Figyeljünk arra, hogy minden este, közel azonos időben kerüljünk ágyba.

Forrás: Seize the Night & Day, Jennifer Aniston on Living with Insomnia and the Sleep Hacks That Help

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.09.07.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Audiometria
Mikor érdemes bejelentkezni audiometria vizsgálatra? Mire számíthatunk ilyenkor? Kérdések és válaszok az audiometriáról.
Hogyan függ össze a szemprobléma az alvászavarral?
Aludni jó. Gyakran mondogatjuk is, hogy az alvás az egyik legjobb dolog a világon. De igazából nem csupán, hogy az egyik legjobb dolog, hanem az életfontosságú funkcióink egyike is. Mert mi történne...
Rekedtség
Rekedtséget számos állapot, betegség kiválthat – szerencsére legtöbbször banális, hétköznapi okok vannak a háttérben, de néha egy-egy komoly betegség is kiváltó ok lehet. Lássuk, mik okozhatnak...
Érszűkület
Melyek a mágneses rezonanciás angiográfiai vizsgálat (MRA) előnyei? Miben más az MRA a korábbi vizsgálatokhoz képest? Dr. Csőre Judit, a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Képalkotó...