Mit tanácsol Jennifer Aniston az inszomniával élőknek?

Mit tanácsol Jennifer Aniston az inszomniával élőknek?

Mit tanácsol Jennifer Aniston az inszomniával élőknek?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.09.07.
Szerző: doktorGO egészség okosan
A felnőtt lakosság körülbelül 30 százaléka szenved álmatlanságtól, köztük az ismert színésznő Jennifer Aniston is. Bár a színésznő sokáig halogatta, hogy orvosi segítséget kérjen, idővel belátta ennek szükségességét, és a Seize the Night & Day kampányhoz csatlakozva, minden érintettet arra biztat, hogy ne halogassa a segítségkérést.

 „Az alvás rendkívül fontos ahhoz, hogy egészséges maradjak. Azt vettem észre, hogy nem voltam motivált a mindennapokban, nehezen tanultam a szövegeimet, nem volt kedvem edzeni, és az étkezésem is teljesen megváltozott. Eleinte nem értettem, mi lehet a probléma, de az orvosom rákérdezett az alvási szokásaimra, és bár akkor azt hittem, minden rendben van vele, rá kellett jönnöm, hogy – ahogy mondta is – már az inszomnia hosszú távú következményeit tapasztaltam magamon.” – fejtette ki Jennifer Aniston.

Mit tanácsol Jennifer Aniston az inszomniával élőknek?

  • „Ha valaki alvászavarral küzd, forduljon hamarabb orvoshoz, mint én! - Ne tekintsük normálisnak, hogy fiatal korban semmi bajunk nincs attól, hogy nem alszunk. Ha az inszomnia tüneteit észleljük magunkon, forduljunk minél előbb orvoshoz.”
  • „Próbáljuk kikapcsolni külvilágot, mert nagy az esélye, hogy olyasmit olvasunk, látunk vagy hallunk, amitől izgatottak, esetleg idegesek leszünk, így nem fogunk tudni elaludni. Helyette, találjunk valami olyan rituálét, ami megnyugtat, így könnyebben fog menni az elalvás.”

Gyakorlati tippek a színésznőtől

  • Próbáljunk meditálni, relaxálni, nyújtani, jógázni.
  • Igyunk citromos meleg vizet lefekvés előtt az alvás elősegítésére.
  • Ne használjuk az elektronikai eszközeinket lefekvés előtt (tv, telefon, stb.)
  • Ne vigyük be a hálószobába a telefonunkat.
  • Figyeljünk arra, hogy minden este, közel azonos időben kerüljünk ágyba.

Forrás: Seize the Night & Day, Jennifer Aniston on Living with Insomnia and the Sleep Hacks That Help

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.09.07.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Hogyan hat ránk a pihentető alvás?
„Csak azért, mert az alvás természetes viselkedés, még nem jelenti azt, hogy az alvást magától értetődőnek kell tekinteni" – ezzel a mottóval ajánlja figyelmünkbe az idei eseményeket Fang Han, MD, a...
Mit együnk, hogy jól aludjunk?
Az alváshiány népegészségügyi probléma, mert nagy populációt érint, és szoros összefüggést mutat bizonyos krónikus megbetegedésekkel (pl. cukorbetegség), továbbá fokozza a túlsúly kialakulásának a...
Mit tegyünk, hogy jól aludjunk?
Mit tegyünk, ha alvászavarunk van? Mire figyeljünk, min változtassunk? Dr.Terray-Horváth Attila, neurológus, szomnológus, megosztja velünk az alvással kapcsolatos tanácsait.
Mi történik a szervezetünkkel alvás során?
Egy hosszúra nyúlt nap után már nagyon várjuk, mégsem mindig teszünk meg mindent érte. Mire is gondolunk? A válasz az alvás, ráadásul a pihentető alvás, az a nyugalmi állapot, amelyre minden...