Mire figyeljünk kezdő kutyatartóként?

Mire figyeljünk kezdő kutyatartóként?

Mire figyeljünk kezdő kutyatartóként?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2023.01.20.
Szerző: doktorGO egészség okosan
Mire figyeljünk, ha kezdő kisállattartók vagyunk? Mit tegyünk és mit kerüljünk a kutyanevelésnél? Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot a gazdik számára.

Figyeljünk arra, mit adunk a kedvenceinknek!

Szeretjük kisállatainkat, ezért szívesen adunk nekik a saját ételeinkből, ilyenkor azonban minden esetben figyeljünk arra, hogy a falat, amit kapnak, számukra is ártalmatlan legyen. Kerüljük, hogy  szőlőt, magvakat, csokoládét és egyéb édességféléket adjunk kedvencünknek.

Óvatosan bánjunk a jutalomfalattal!

Az elhízás az állatoknál is megnöveli a különböző betegségek kialakulásának esélyét, ezért figyeljünk arra, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű táp mellett, ne vigyük túlzásba a jutalomfalatokkal való jutalmazást sem. A különböző snackeket korlátozzuk a napi kalóriabevitel 10 százalékára.

Megfelelő minőségű tápot adunk a kedvencünknek?

A piacon számtalan kisállatoknak való tápot találhatunk már, de fontos, hogy kiválasszuk a kutyánknak, macskáknak leginkább megfelelőt, amely biztosítja a számára szükséges tápanyagokat. Amennyiben bizonytalanok vagyunk a választást illetően, kérjük ki állatorvos vagy tenyésztő véleményét a tápválasztással kapcsolatban.

Legyünk következetesek a tanításnál!

A jutalomfalattal végzett tréning során a kulcs a következetesség és a mértékletesség.  Ha finomsággal tanítjuk kedvencünket, hogy maradjon távol a kedvenc kanapénktól, akkor kerüljük el azt a helyzetet, hogy tanításon kívüli időszakban felengedjük rá. Gyakoroljunk rendszeresen, lehetőleg alacsony kalóriatartalmú snackekkel.

A legjobb „jutalomfalat” Mi magunk vagyunk

Bár a legtöbb állat valóban él-hal a finom falatokért, mégis a velünk töltött időnek fognak a legjobban örülni. Mindig szánjunk időt a játékra, foglalkozzunk velük rendszeresen, dicsérjük, tanítsuk és szeressük őket, hiszen ezzel alakul ki a legjobban a kötődés állat és ember között.

Forrás: Pet Treats Dos and Don'ts (WebMD)

doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2023.01.20.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Mit tehetünk memóriaromlás esetén?
Meg lehet-e előzni a memóriaromlást? Mi okozhatja ezt az állapotot? Hogyan könnyítsük meg a mindennapjainkat memóriazavar esetén? Összeszedtük a legfontosabb kérdéseket és válaszokat a...
Terhességi diabétesz
Hogyan ismerjük fel? Miért fontos a kezelése? Gyógyítható-e a terhességi diabétesz?
Szemviszketés
Ha van érzés, amit nehéz enyhíteni, az a viszkető szem. Az alábbiakban ennek 6 leggyakoribb kiváltó okát gyűjtöttük össze a Tipton Eyeworks szakértőjének segítségével.
Májrák
Van-e jellegzetes tünete a májráknak? Mi hajlamosíthat a kialakulására? Hogyan diagnosztizálható? Kérdések és válaszok a májdaganatról.