Mire figyeljünk kezdő kutyatartóként?

Mire figyeljünk kezdő kutyatartóként?

Mire figyeljünk kezdő kutyatartóként?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2021.11.26.
Szerző: doktorGO
Mire figyeljünk, ha kezdő kisállattartók vagyunk? Mit tegyünk és mit kerüljünk a kutyanevelésnél? Összeszedtünk néhány hasznos tanácsot a gazdik számára.

Figyeljünk arra, mit adunk a kedvenceinknek!

Szeretjük kisállatainkat, ezért szívesen adunk nekik a saját ételeinkből, ilyenkor azonban minden esetben figyeljünk arra, hogy a falat, amit kapnak, számukra is ártalmatlan legyen. Kerüljük, hogy  szőlőt, magvakat, csokoládét és egyéb édességféléket adjunk kedvencünknek.

Óvatosan bánjunk a jutalomfalattal!

Az elhízás az állatoknál is megnöveli a különböző betegségek kialakulásának esélyét, ezért figyeljünk arra, hogy a megfelelő minőségű és mennyiségű táp mellett, ne vigyük túlzásba a jutalomfalatokkal való jutalmazást sem. A különböző snackeket korlátozzuk a napi kalóriabevitel 10 százalékára.

Megfelelő minőségű tápot adunk a kedvencünknek?

A piacon számtalan kisállatoknak való tápot találhatunk már, de fontos, hogy kiválasszuk a kutyánknak, macskáknak leginkább megfelelőt, amely biztosítja a számára szükséges tápanyagokat. Amennyiben bizonytalanok vagyunk a választást illetően, kérjük ki állatorvos vagy tenyésztő véleményét a tápválasztással kapcsolatban.

Legyünk következetesek a tanításnál!

A jutalomfalattal végzett tréning során a kulcs a következetesség és a mértékletesség.  Ha finomsággal tanítjuk kedvencünket, hogy maradjon távol a kedvenc kanapénktól, akkor kerüljük el azt a helyzetet, hogy tanításon kívüli időszakban felengedjük rá. Gyakoroljunk rendszeresen, lehetőleg alacsony kalóriatartalmú snackekkel.

A legjobb „jutalomfalat” Mi magunk vagyunk

Bár a legtöbb állat valóban él-hal a finom falatokért, mégis a velünk töltött időnek fognak a legjobban örülni. Mindig szánjunk időt a játékra, foglalkozzunk velük rendszeresen, dicsérjük, tanítsuk és szeressük őket, hiszen ezzel alakul ki a legjobban a kötődés állat és ember között.

Forrás: https://pets.webmd.com/ss/slideshow-pet-treats-dos-and-donts

Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO Megjelenés dátuma: 2021.11.26.
Kérjük, értékeld a cikket!
Mit írtak mások a kutyanevelés,psziché témában?
Hasznos lehet
Kezdő kutyatulajdonosként sok hibát elkövetünk, de vajon melyek a leggyakoribbak? Mire figyeljünk, ha kisállatunk egészségéről van szó?
Az irritábilis bél szindróma (röviden IBS) a belek funkcionális betegsége, ami szervi elváltozással nem jár. Miért fontos mégis a kezelése?
Az életkor előrehaladtával vagy bizonyos betegségek hatására a hallásunk romolhat. Mi okozhat idő előtti hallásromlást? Milyen jelekre figyeljünk? Honnan tudhatjuk, hogy hallásproblémán ...
Hazánkban a daganatos betegségek okozta halálozások között a vastag-, és végbélrák, nemtől függetlenül dobogós helyen áll. A halálesetek többsége megelőzhető lehetne, ha a prevenci ...