Mit tanácsol Michael J. Fox a Parkinson-kórral élőknek?

Mit tanácsol Michael J. Fox a Parkinson-kórral élőknek?

Mit tanácsol Michael J. Fox a Parkinson-kórral élőknek?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.09.23.
Szerző: doktorGO egészség okosan
A Vissza a jövőbe film sztárjánál, Michael J. Foxnál 29 éves korában diagnosztizálták a Parkinson-kórt, amiről csak hét évvel később tudott a nyilvánosság előtt nyilatkozni. Eleinte képtelen volt szembenézni a betegséggel, mára azonban szívügyévé vált a téma, olyannyira, hogy létrehozta a Michael J. Fox Parkinson Alapítványt.

Michael J. Fox 2000-ben hozta létre az alapítványt, amelynek elsőleges célja a betegség gyógyításának kutatása lett. Az alapítvány a Parkinson-kór gyógyszerfejlesztésének a világ legnagyobb non-profit finanszírozója lett. 2013-ban egy nyilvános szereplés alkalmával hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy Parkinson-kór diagnózissal tért vissza dolgozni. Fox ebben a műsorban sokat beszélt arról. hogy mennyivel könnyebb a betegség elfogadása kellő optimizmussal és humorral.

Mit tanácsol a színész a Parkinson-kórral élőknek?

  • Amennyiben még nem tettük, keressünk fel egy Parkinson-kórra specializálódott neurológust, hogy másodlagos szakvéleményt, illetve szükség esetén kezelési tervet kapjunk.
  • Tudjunk meg mindent a Parkinson-kórról! Tájékozódjunk könyvekből, hiteles forrásokból a betegségről.
  • Keressük meg a számunkra leginkább megfelelő támogatókat! Sokkal több segítséget kaphatunk a témában konkrétan érintettektől, ezért keressünk fel Parkinson-kórban érintett – akár online- csoportokat, fórumokat, így nehéz helyzetekben is számíthatunk rá, hogy nem vagyunk egyedül a problémánkkal.
  • Figyeljünk a rendszeres testmozgásra és a kiegyensúlyozott táplálkozásra!
  • Ha tehetjük, csatlakozzunk a Parkinson-kórt érintő kutatásokhoz!

Forrás: The Michael J. Fox Foundation

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.09.23.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Biztonságos a szex, ha szívbetegsége van?
Figyelnie kell arra, hogyan érzi magát szex közben – vagy bármilyen más fizikai tevékenység – során, ha szívbetegsége van. A szívbetegség azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy tartózkodnia kell a...
Mit kell tudni a skarlátról?
A skarlát az A-csoportú streptococcus által okozott fertőzés, ugyanaz a baktérium okozza, amely a torokgyulladásért felelős. Milyen tüneteket okoz és hogyan előzhető meg?
Mi az a nem kissejtes tüdőrák?
A tüdőrák a sejtek abnormális növekedése miatt alakul ki. Ezek a kóros sejtek daganatokat képeznek, amelyek károsítják a tüdő működését. A legtöbb tüdőrákos eset nem kissejtes tüdőrák (NSCLC), amely...
Influenza - tippek a gyorsabb gyógyuláshoz
Az influenza gyors leküzdésének legjobb módja a pihenés és a hidratáltság. Van azonban néhány további tanács, amely szintén segítségére lehet. Ha azonban pár nap alatt nem javulnak a tünetek, érdemes...