Mit tanácsol Michael J. Fox a Parkinson-kórral élőknek?

Mit tanácsol Michael J. Fox a Parkinson-kórral élőknek?

Mit tanácsol Michael J. Fox a Parkinson-kórral élőknek?

1 perces olvasási idő
Megjelent: 2022.09.23.
Szerző: doktorGO egészség okosan
A Vissza a jövőbe film sztárjánál, Michael J. Foxnál 29 éves korában diagnosztizálták a Parkinson-kórt, amiről csak hét évvel később tudott a nyilvánosság előtt nyilatkozni. Eleinte képtelen volt szembenézni a betegséggel, mára azonban szívügyévé vált a téma, olyannyira, hogy létrehozta a Michael J. Fox Parkinson Alapítványt.

Michael J. Fox 2000-ben hozta létre az alapítványt, amelynek elsőleges célja a betegség gyógyításának kutatása lett. Az alapítvány a Parkinson-kór gyógyszerfejlesztésének a világ legnagyobb non-profit finanszírozója lett. 2013-ban egy nyilvános szereplés alkalmával hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy Parkinson-kór diagnózissal tért vissza dolgozni. Fox ebben a műsorban sokat beszélt arról. hogy mennyivel könnyebb a betegség elfogadása kellő optimizmussal és humorral.

Mit tanácsol a színész a Parkinson-kórral élőknek?

  • Amennyiben még nem tettük, keressünk fel egy Parkinson-kórra specializálódott neurológust, hogy másodlagos szakvéleményt, illetve szükség esetén kezelési tervet kapjunk.
  • Tudjunk meg mindent a Parkinson-kórról! Tájékozódjunk könyvekből, hiteles forrásokból a betegségről.
  • Keressük meg a számunkra leginkább megfelelő támogatókat! Sokkal több segítséget kaphatunk a témában konkrétan érintettektől, ezért keressünk fel Parkinson-kórban érintett – akár online- csoportokat, fórumokat, így nehéz helyzetekben is számíthatunk rá, hogy nem vagyunk egyedül a problémánkkal.
  • Figyeljünk a rendszeres testmozgásra és a kiegyensúlyozott táplálkozásra!
  • Ha tehetjük, csatlakozzunk a Parkinson-kórt érintő kutatásokhoz!

Forrás: The Michael J. Fox Foundation

Bővebben
Kapcsolódó témák
doktorGO Szerző: doktorGO egészség okosan Megjelenés dátuma: 2022.09.23.
Kérjük, értékeld a cikket!
Hasznos lehet
Rheumatoid arthritis és a fogak: mit kell tudni?
A rheumatoid arthritis egy krónikus autoimmun állapot, amely ízületi fájdalmat és gyulladást okoz. A mozgásszervi betegség továbbá fogászati problémákhoz is vezethet.
Epehólyagpolip – Milyen diéta javasolt?
Jelenleg az epehólyagpolipok egyetlen kezelési lehetősége az epehólyag műtéti eltávolítása. Mivel azonban a magas koleszterinszintű embereknél nagyobb eséllyel alakulhatnak ki a polipok, a vér...
Amit az ételmérgezésről tudni kell
Az ételmérgezés romlott vagy mérgező élelmiszerek elfogyasztása után következik be. Bár elég kellemetlen, az ételmérgezés nem szokatlan. Hogyan kezelhető és előzhető meg?
Koffein: Hogyan befolyásolja a vérnyomást?
A kávé élénkítő hatása évtizedek óta hatalmas népszerűségnek örvend, azonban a benne található koffeinről számos mítosz is kering a köztudatban. Jó vagy nem? Milyen hatással van a vérnyomásra?...