Dr. Bálint Anita cikkei

2003-ban diplomázott a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvos Karán, majd 2012-ben szerezte meg reumatológus szakorvos vizsgáját szintén a Debreceni Egyetemen, azóta több helyen végzett reumatológiai szakorvosi és magánrendelést. Jelenleg Miskolcon reumatológiai szakrendelésen új gyógymódokkal és alternatív terápiás lehetőségekkel fogadja betegeit.

Bechterew-kór
2022.08.03. 14:55
A Bechterew-kór a gerincoszlop és a szakroiliacalis ízület krónikus gyulladásos megbetegedése. A betegség jelenleg nem gyógyítható, de az életminőség gyógytornával nagymértékben javítható.
Rheumatoid arthritis
2022.07.23. 17:50
A Rheumatoid arthritis egy szisztémás autoimmun betegség, melyre leginkább az ízületek gyulladásos elváltozásai a jellemzőek. A betegség oka nem teljesen ismert, a veleszületett genetikai hajlam mellett környezeti hatások (dohányzás, egyes vírusfertőzések) is szerepet játszhatnak a kialakulásában. 
Gerincferdülés
2023.01.24. 19:10
A gerincferdülés a gerincoszlop kóros oldalirányú elgörbülése, melyet a csigolyák tengelyük körüli elcsavarodása kísér, a háti szakaszon bordapúp, valamint az ágyéki szakaszon kóros gerinc melletti elődomborodás kialakulásához vezet. Kezelése legtöbb esetben gyógytornával történik.
Csontritkulás
2022.09.25. 17:45
A csontritkulás néma betegségként is ismert, mivel a legtöbb esetben a csontok állományának vesztése mindenféle tünet nélkül zajlik. A megelőzés szempontjából elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás és a rendszeres mozgás.