Dr. Bálint Anita cikkei

2003-ban diplomázott a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvos Karán, majd 2012-ben szerezte meg reumatológus szakorvos vizsgáját szintén a Debreceni Egyetemen, azóta több helyen végzett reumatológiai szakorvosi és magánrendelést. Jelenleg Miskolcon reumatológiai szakrendelésen új gyógymódokkal és alternatív terápiás lehetőségekkel fogadja betegeit.

Bechterew-kór
2021.12.21. 11:05
A Bechterew-kór a gerincoszlop és a szakroiliacalis ízület krónikus gyulladásos megbetegedése. A betegség jelenleg nem gyógyítható, de az életminőség gyógytornával nagymértékben javítható.
Rheumatoid arthritis
2021.12.03. 15:15
A Rheumatoid arthritis egy szisztémás autoimmun betegség, melyre leginkább az ízületek gyulladásos elváltozásai a jellemzőek. A betegség oka nem teljesen ismert, a veleszületett genetikai hajlam mellett környezeti hatások (dohányzás, egyes vírusfertőzések) is szerepet játszhatnak a kialakulásában. 
Gerincferdülés
2021.10.26. 11:35
A gerincferdülés a gerincoszlop kóros oldalirányú elgörbülése, melyet a csigolyák tengelyük körüli elcsavarodása kísér, a háti szakaszon bordapúp, valamint az ágyéki szakaszon kóros gerinc melletti elődomborodás kialakulásához vezet. Kezelése legtöbb esetben gyógytornával történik.
Csontritkulás
2022.04.09. 07:50
A csontritkulás néma betegségként is ismert, mivel a legtöbb esetben a csontok állományának vesztése mindenféle tünet nélkül zajlik. A megelőzés szempontjából elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás és a rendszeres mozgás.